avgust 11, 2020

Bodo Slatinčani o stolpu odločali na referendumu?

Svetniki Mestne krajevne skupnosti Rogaške Slatine so na občino pred časom poslali pobudo za referendum. Na njem naj bi prebivalci skupnosti odločali o postavitvi razglednega stolpa. Na občini so pobudo dobili, ali referendum bo, pa je še prezgodaj napovedati.

Stolp Kristal naj bi stal na območju nekdanjega mizarstva, takšen je na enem od predstavitvenih plakatov. (Foto: Štajerski val)

Občina Rogaška Slatina že nekaj časa načrtuje zgraditi razgledni stolp. Prostor zanj je predvidela na območju nekdanjega mizarstva. Občinski svetniki so podrobni prostorski načrt že potrdili. Potek gradnje pa je, kot pravijo na slatinski občini, odvisen od virov financiranja.

Postavitev stolpa v Rogaški že od predstavitve ideje deli mnenja - nekateri projekt podpirajo, drugi mu nasprotujejo. Svetniki Mestne krajevne skupnosti Rogaške Slatine so pred kratkim oblikovali poziv za referendum. Ta se nanaša na odlok o ureditvi zapuščenega mizarstva, kjer naj bi zrasel razgledni stolp Kristal. Predsednica mestne krajevne skupnosti Andrejka Flucher nam je povedala:

Zato menijo, da bi morali pri tem imeti besedo tudi Slatinčani. Flucherjeva dodaja še, da načrti urejanja starega mizarstva zadevajo občane mestne krajevne skupnosti, zato so predlagali, da bi na referendum odšli samo oni. Podpisov, pa pravi, ni bilo potrebno zbirati:

Svetniki Mestne krajevne skupnosti sicer želijo, da na referendumu krajani odgovarjajo na referendumsko vprašanje: "Ali ste za uveljavitev Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o OPPN za območje P3 (ZD7) v Rogaški Slatini, ki na delu območja nekdanjega Mizarstva predvideva gradnjo 106 metrov visokega objekta?"

Pobudo so že posredovali občinskemu svetu in županu. Župan Branko Kidrič pravi, da so na občini pobudo prejeli. Odogovora pa jim še niso mogli posredovati:

Dodaja pa, da ne more napovedati, kdaj bodo strokovne službe odločile o referendumu. (TMG)