oktober 11, 2017

Bodo v Rogatcu zakopali bojno sekiro?

V osnovni šoli Rogatec naj bi že dlje časa vrelo med starši in ravnateljem šole. V medijih so se pojavili številni očitki o nepravilnostih na šoli, za katere naj bi bil odgovoren ravnatelj Viljem Prevolšek. A, kot kaže, razlike vendarle niso povsem nepremostljive.

Tako ravnatelj kot starši otrok OŠ Rogatec so prepričani, da delujejo le v dobrobit otrok. Bodo zgladili spore, ki so dvignili precej prahu?

Starši za boljše sodelovanje s šolo
Kot so izpostavili nekateri starši, naj bi ravnatelj v svet staršev v minulih letih nastavljal svoje kandidate, ne pa kandidatov staršev. Zdaj se je skupina staršev organizirala in izbrala predstavnike po lastnem izboru. Zamenjali so kar nekaj nekdanjih članov sveta staršev, ki naj bi bili lojalni ravnatelju, za predsednico so izvolili Anjo Žerjav. A vse kaže, da razlike med ravnateljem in svetom staršev niso tako nepremostljive. "Na ravnatelja nimamo nobenih očitkov. Želimo si le, da bi informacije prihajale do staršev, da smo prisotni pri odločanju o stvareh, ki se tičejo otrok, npr. pri aktivnostih Centra šolskih in obšolskih dejavnosti, smučanja, drugih dejavnosti, ki jih plačujemo ob šoli, skratka, da imamo možnost odločanja in zbiranja ponudb, ne pa, da je vse vnaprej odločeno,“ nam je dejala Žerjavova in dodala, da takšnega sodelovanja z vodstvom šole v minulih letih ni bilo.

Drugih navedb ne komentirajo
In kako Žerjavova komentira ostale nepravilnosti, ki jih očitajo ravnatelju? V več medijih sta bila med bolj izpostavljenima odškodnina, ki jo je morala šola plačati bivši zaposleni, in pa spor s hišnikom, ki naj bi ravnatelju opravljal zasebna dela, a mu jih ta naj ne bi nikoli plačal. „To ni naše delo, nobenih stvari ne rešujemo na zasebni ravni. Mi želimo samo sodelovati v dobrobit otrok. Za pisanjem medijev pa ne stojimo v ozadju. Mediji marsikaj povzamejo in pišejo, a to je povsem druga plat zgodbe,“ razlaga Žerjavova, ki ob tem upa na dobro sodelovanje s šolo. Pričakuje, da bodo na izredni seji sveta staršev ta petek le dobili vsa potrebna pojasnila in odgovore, ki jih zaradi predčasnega odhoda ravnatelja niso dobili na zadnji seji. Nova predsednica staršev je ob tem poudarila, da zaupajo v učitelje in cenijo njihovo delo. V dobro sodelovanje verjame tudi ravnatelj Viljem Prevolšek. Kot nam je pojasnil v včerajšnjem telefonskem pogovoru, zadeve niso črno-bele, kot so jih prikazovali nekateri mediji, ob tem je zatrdil, da vseskozi deluje v dobro otrok. Podrobnejši komentar nam je obljubil v prihodnjih dneh. (SP)

Datoteke

Anja Žerjav o ravnatelju in učiteljih