november 19, 2018

Bodo v Šmarju pri Jelšah znova šteli glasove?

Volitve v Šmarju pri Jelšah so bile zelo zanimive. Znano je bilo, da bodo Šmarčani dobili novega župana, saj aktualni Stanislav Šket ni kandidiral. Zmagovalec bo znan šele v drugem krogu, po nekaj drame sta se vanj, kot kažejo še neuradno podatki, uvrstila Matija Čakš in David Stupica.

Bodo številke ostale takšne? Rezultati, objavljeni na spletni strani Državne volilne komisije, so še neuradni.

Le trije glasovi razlike
Na volilnih lističih v šmarski občini je bilo pet imen. Prepričljivo, s 40 % glasov, se je v drugi krog uvrstil Matija Čakš. Bolj napet pa je bil boj za drugo mesto. Čeprav je vse kazalo, da se bo v drugi krog prebil Janko Šket, so se podatki na strani Državne volilne komisije naknadno spremenili in zmago pripisali Davidu Stupici. Za pičle tri glasove. Bo sledilo vnovično štetje glasov? Janko Šket (20,71 %) je za naš radio sinoči dejal

David Stupica (20,78 %) je optimističen, da ga čaka drugi krog, morebitnega ponovnega štetja glasov se, kot pravi, ne boji:

 

Matija Čakš, ki je dobil največ glasov, se na ime protikandidata v drugem krogu ne ozira. Kot pravi, dober rezultat zanj ni presenečenje:

 

V Šmarju pri Jelšah bo na volitve znova treba 2. decembra, ali bodo do takrat vse glasovnice še enkrat prešteli, pa bo znano v prihodnjih dneh. Kako pa so se volitve razpletle v ostalih občinah? To preverite TUKAJ. (SP, AD)