april 20, 2016

GOST SREČANJA OB SVETOVNEM DNEVU ZEMLJE BOJAN PIRŠ

Pred 22. aprilom, svetovnim dnevom Zemlje, je Tanja Jurjec v radijsko srečanje povabila mag. Bojana Pirša, direktorja OKP Rogaška Slatina, podjetja, ki v občinah Bistrica ob Sotli, Kozje, Podčetrtek, Poljčane, Rogaška Slatina, Rogatec in Šmarje pri Jelšah skrbi za javno snago, vodovod, kanalizacijo in čistilne naprave.

Bojan Pirš in Tanja Jurjec v radijskem srečanju na Štajerskem valu

Tanja se je z gostom v besedi sprehodila skozi njegovo življenje, vse od njegovega otroštva do srednje šole, v kateri se je šolal za prometnika, pa do njegovega dela na Slovenskih železnicah ... Ob delu je študiral promet, zdaj zaključuje znanstveni doktorat, z logistiko pa se ukvarja tudi kot predavatelj.
Odkar je direktor OKP Rogaška Slatina, so v podjetju uvedli povsem nov sistem zbiranja odpadne embalaže, ki pomeni ločevanje odpadkov že na izvoru, torej doma. Pod njihovim okriljem sta v Tuncovcu tudi zbirni center odpadkov in Center ponovne uporabe, ki je celo prvi tovrstni center v Sloveniji, kjer odpadni predmeti dobijo novo življenje. Bojan Pirš je aktiven tudi v lokalni skupnosti. Dve leti je bil predsednik mestne KS Rogaška Slatina, zdaj je svetnik občine Rogaška Slatina.
Ob dveh zdaj že odraslih otrocih imata z ženo čas za pohode v naravo in potovanja, oba sta tudi velika ljubitelja vetra v jadrih, najraje na Jadranu. Več v spodnjem posnetku radijskega srečanja z Bojanom Piršem.