oktober 16, 2018

Poslanec, ki želi postati župan

Poslanec SDS-a Bojan Podkrajšek je prepričan, da bo novi konjiški župan. Potem, ko si je na letošnjih državnozborskih volitvah zagotovil že drugi poslanski mandat, se je odločil za župansko kandidaturo. Verjame tudi v uspeh SDS-ovih kandidatov, ki se želijo prebiti v občinski svet. In kako bo prepričal volivce?

SDS-ov kandidat za konjiškega župana Bojan Podkrajšek je prepričan, da bo premagal protikandidata in prevzel županovanje v konjiški občini.

Več zemljišč za poslovno gradnjo, večjo moč KS-om
49-letni Konjičan Bojan Podkrajšek napoveduje ureditev prepotrebnih dodatnih zemljišč za razvoj obrti in podjetništva. Po njegovi oceni bi bilo še kako dobrodošlih vsaj 20 hektarov. Kmetom bi omogočil pomoč za učinkovito črpanje evropskega denarja, predvsem pa okrepil moč soodločanja vsem 16-im krajevnim skupnostim ter jim zagotovil izdatnejšo finančno pomoč. "Že dvajset let sem prisoten v lokalni politiki in zelo dobro vem, da so prav krajevne skupnosti gonilo razvoja. Spoštujem njihovo delo. Tudi zato, ker znajo iz enega evra narediti dva. Če imajo KS-i dobre pogoje za razvoj, se razvija celotna občina," poudarja Podkrajšek, ki je prav zato svojo predvolilno kampanjo naslovil Vsi smo občina Konjice.

Subvencionirane najemnine v starem mestnem jedru?
Poleg posodobitve cestne in komunalne infrastrukture napoveduje še dozidavo vrtca v Tepanju, širitev OŠ Pod goro ter glasbene šole, ureditev dodatnih prostorov v vrtcu v Žičah ter prenovo doma kulture v Ločah. Ob tem še posodobitev poslovilne vežice v Slovenskih Konjicah, zamenjavo motečih stebrov v konjiškem starem trgu s pohodnimi ploščami in zagotovitev dodatnih parkirnih mest, prenove bo deležna stara tržnica. Obljublja še, bo občina 3 leta subvencionirala najemnino lastnikom poslovnih prostorov v starem mestnem jedru, neprofitna stanovanja bodo deležna prenove, obeta se gradnja novih. Izpostavlja še prizadevanja za pospešitev turističnega razvoja in večjo finančno podporo društvom. In kaj Bojan Podkrajšek odgovarja tistim, ki se čudijo, da je poslanski stol pripravljen zamenjati za županskega? Prisluhnite mu v spodnjem posnetku. (BF)

Galerija slik

Datoteke

BOJAN PODKRAJŠEK O KANDIDATURI