oktober 9, 2018

V župansko bitko v Šmarju tudi Bojana Pevec

V Šmarju pri Jelšah so dobili kandidatko za županjo – Bojano Pevec. 53-letna Zibičanka se v boj za županski stolček podaja kot neodvisna kandidatka. Njen moto je Spoštljivo v jutri, saj želi, da bi se vsi občani v občini dobro počutili.

Bojana Pevec, trenutno edina ženska kandidatka za županski stolček v Šmarju pri Jelšah. (Foto: Štajerski val)

Nova stanovanjska soseska in bazen
V Šmarju pri Jelšah bodo imeli na ketošnjih lokalnih volitvah kar nekaj kandidatov za župana. Po Davidu Stupici in Matiji Čakšu je kandidaturo napovedala Bojana Pevec. Pevčeva je diplomantka Pedagoške akademije v Mariboru, smer matematika-fizika. Trenutno je učiteljica matematike, pred leti je bila na šmarski osnovni šoli tudi pomočnica ravnatelja. Na družinski kmetiji v Zibiki že več let vodi knjigovodstvo in pripravlja vso potrebno dokumentacijo za potrebe kmetije ob kandidiranjih na evropske razpise. Verjame, da ji bodo minule delovne izkušnje koristile pri delu županje, kjer bo njeno glavno vodilo Spoštljivo v jutri. Pevčeva poudarja, da bodo njena prizadevanja za nadaljnji razvoj občine Šmarje pri Jelšah temeljila na spoštljivem odnosu med občinskim svetom, občinsko upravo, krajevnimi skupnostmi, društvi in vsemi občani. Kot županja si bo med drugim prizadevala za uresničitev naslednjih projektov:

Pevčeva v svojem programu razvoja občine načrtuje tudi številne manjše, a za občane prav tako pomembne projekte v ostalih delih občine. Ob tem izpostavlja:

Pevčeva se bo, kot pravi, prav tako zavzemala za sofinanciranje mladih pri raziskovalnem, znanstvenem in študijskem delu ter za zagotavljanje finančnih vzpodbud za razvoj podjetništva. Izpostavlja pa tudi prizadevanja za boljše črpanje evropskega denarja. Kandidatka za šmarsko županjo napoveduje tudi podporo športnim, gasilskim in kulturnim društvom ter oživljanje prireditev namenjenih mladim in starejšim občanom. V prihodnjih dneh naj bi v Šmarju pri Jelšah kandidaturo za župana predstavil tudi Janko Šket z Belega, županski stolček pa si želi tudi Marko Ketiš iz Zibike, ki pa še zbira potrebne glasove za vložitev kandidature. (SP)