november 2, 2017

Boste prispevali za pomoč ljudem ob nesrečah?

Prvi novembrski dnevi so že tradicionalno tudi dobrodelno obarvani. Vstopili smo v Teden solidarnosti, ki ga organizira Rdeči križ Slovenije. Letošnji postavlja v ospredje potrebe ljudi, ki so jih prizadele naravne in druge nesreče. Vsak evro bo še kako dobrodošel. Bo med njimi tudi vaš?

V solidarnostni sklad RK-ja se bo do 7. novembra stekal denar ob nakupu avtobusnih in železniških vozovnic ter ob nakupu poštnih znamk.

Pomagate lahko do torka
V Rdečem križu Slovenije se je zamisel za Teden solidarnosti porodila pred leti. In doslej so z zbranim denarjem pomagali mnogim družinam in posameznikom. Letos zbirajo sredstva za najnujnejšo pomoč ob naravnih in drugih nesrečah, kot so požari, poplave in plazovi. V takšnih primerih je hitra pomoč toliko bolj dobrodošla in dragocena. Vas zanima, kako lahko pomagate? Do 7. novembra bodo na poslovnih enotah Pošte Slovenije oziroma železniških in avtobusnih postajah v prodaji doplačilne znamke oziroma vozovnice. Zanje boste odšteli 17 centov. Denar se steka neposredno v Sklad solidarnosti Rdečega križa. V lanskoletnem Tednu solidarnosti so zbrali 195.684 evrov, od tega so tretjino denarja namenili enkratnim denarnim pomočem ob manjših nesrečah. Večji del, približno 70 odstotkov, pa je bil rezerviran za zagotavljanje najnujnejše pomoči ob večjih nesrečah. Teh lani v Sloveniji k sreči ni bilo. Zato lani zbrani znesek v višini 136.978 evrov še ostaja v solidarnostnem skladu Rdečega križa. (BF)