december 7, 2017

Božični Vojnik letos z okoli 200 jaslicami

Prihodnji konec tedna bo Vojnik za dobrih štirinajst dni znova postal prestolnica jaslic. Letošnja razstava v sklopu Božičnega Vojnika bo še bogatejša kot minuli dve, saj bo kraj krasilo okoli 200 jaslic.

Božični Vojnik lahko obiščete od 16. decembra do 2. januarja. (Foto: Božični Vojnik)

Jaslice od vsepovsod
Vojnik si bo pridevnik božični letos nadel že tretjič. Lansko dogajanje je preseglo vsa pričakovanja organizatorjev, Občine Vojnik in Turističnega društva Vojnik. Več kot 100 jaslic in različne dogodke je namreč obiskalo med 30.000 in 50.000 obiskovalcev. Tokrat bo Božični Vojnik postregel s še bogatejšo razstavo jaslic, saj jih bo okoli 200. Pripravljajo jih Vojničani, jasličarji od drugod po Sloveniji, nekaj jih bo celo s Hrvaške. Prizorišča, kjer bodo razstavljene jaslice, ostajajo ista kot lani, le da jih bodo nekoliko razširili. 80 jih bo razstavljenih na prostem, 120 pa v Jernejevem domu, pri cerkvi Svetega Jerneja. 26. decembra boste lahko pred cerkvijo občudovali tudi žive jaslice.

Med novostmi tudi maskota Hojko
Božični Vojnik bo letos postregel s kar nekaj novostmi. Božična tržnica ne bo pod šotorom, ampak v prazničnih lesenih hišicah in na stojnicah. Novost je tudi gastronomska ponudba praznične hrane in posebni kotički za otroke, kjer se bodo lahko najmaljši okrepčali, ustvarjali na otroških in kuharskih delavnicah ter prisluhnili pravljicam. Letos jih bo razveseljevala tudi maskota Hojko, simpatična smrečica.

Bogato glasbeno dogajanje
Dogajanje Božičnega Vojnika bodo tudi letos popestrili koncerti in glasbeni nastopi. Tako bodo med drugim nastopili KUD Godba na pihala Nova Cerkev z gostjo Nuško Drašček, zasedba Jazzva, Neisha, trobilni kvintet Concentio, skupina Tabu, Kvartet študentov in pihalni kvartet ChAt, vojniški pevski zbori in solisti, obeta se tudi pop-rock koncert različnih glasbenih skupin in božični koncert Mešanega cerkvenega zbora Svetega Lenarta iz Nove Cerkve. Predstavljala se bodo tudi različna vojniška društva in društva iz sosednjih občin. Vsi dogodki in razstava jaslic so brezplačni, podrobnejši program in informacije o dogajanju najdete TUKAJ. (NS)