Če ni nujno, ne potujte v Turčijo

16.07.2016

Na turških ulicah je bilo ponoči zelo napeto, poskus udara je zahteval tudi smrtne žrtve. Predsednik Erdogan pravi, da bodo odgovorni za to plačali. (Foto REUTERS)

Po poskusu državnega udara v Turčiji se zadeve to dopoldne umirjajo, a še vseeno je precej vroče. Slovensko zunanje ministrstvo do nadaljnjega odsvetuje potovanja v to državo. Predlogu sledijo tudi v turističnih agencijah.

Napeto predvsem v Istanbulu in Ankari
Turčija je precej priljubljena destinacija slovenskih turistov. Večina jih sicer dopustuje na obali, kjer poskusa državnega udara niso občutili. V Istanbulu in v Ankari je medtem veliko bolj napeto, v nočnih spopadih na ulicah je po zadnjih podatkih umrlo več kot 160 ljudi, vsaj 1.400 je ranjenih. Državni udar je skušal izvesti del vojske, a oblasti so udar, vsaj zaenkrat, zatrle. Prijele so več kot 1.500 pripradnikov vojske. Posamezni napadi na ulicah se medtem še vedno vrstijo. Slovensko zunanje ministrstvo tako odsvetuje potovanja v Turčijo, če tja vendarle greste, pa poziva k izjemni previdnosti, spremljanju razmer in spoštovanju navodil. Sprotne informacije o dogajanju v Turčiji in nasvete ministrstva spremljajte TUKAJ. V spodnjem posnetku pa prisluhnite Jožetu Režonji iz turistične agencije Relax, Anja Deučman ga je povprašala o stanju v Turčiji, o morebitni ogroženosti gostov in nadaljnjih potovanjih. (AD)

Jože Režonja o dogajanju v Turčiji in načrtovanih potovanjih
Štajerski val v sliki