julij 10, 2015

Celjani s Poljske brez presenečenja

Nogometaši Celja so na povratni tekmi na Poljskem s Šlauskom izgubili s 3:1 in tako zaključili evropsko pot v prvem krogu kvalifikacij za Ligo Europa. Že na prvi tekmi v Celju so Poljaki slavili z 1:0.

Celjani prikazali pogumno igro pred 12.000 poljskimi navijači. (Foto: NK Celje)

Trener Simon Rožman je bil razočaran: "V prvem polčasu nismo izkoristili dveh pol-priložnosti, čeprav smo nadzirali potek srečanja. V začetku drugega dela tekme smo prehitro prejeli gol, ki nas je presekal. Vendar smo znova vzpostavili ravnotežje, a so Poljaki znova pokazali svoje znanje in izkušnje." Pri vodstvu domačinov z 2:0 je bil potnik v drugi krog praktično že odločen. A se Celjani niso predali in so zaigrali še odločneje in znižali zaostanek z golom Ivana Firerja, nato pa so Poljaki v izteku tekme zadeli še enkrat. Kljub temu Rožman ni bil nezadovoljen: "Ena boljših predstav v obdobju, ko je ekipa še sredi priprav. Proti zelo kvalitetnemu nasprotniku, v zelo fantastičnem vzdušju njihovih privržencev."

Na stadionu se je 12 tisoč poljskih navijačev veselilo uvrstitve v drugi krog tekmovanja, Celjani pa se bodo sedaj v miru pripravili na začetek državnega prvenstva prihodnji vikend. (MK)