maj 7, 2015

Celje mesec dni v znamenju športa

Jutri se v Celju začenja Mesec športa, ki ga celjska občina in Športna zveza Celje organizirata že drugo leto zapored. Njegov osnovni namen je promocija telesne aktivnosti in zdravega načina življenja za vse generacije. 

Na novinarski konferenci so projekt Mesec športa predstavili predsednik Športne zveze Celje Hasan Ibrić, koordinator tekmovalno rekreacijskega programa Nino Cokan ter celjski župan Bojan Šrot.

14 brezplačnih športnih panog
Podrobnosti programa Mesec športa so organizatorji predstavili na včerajšnji novinarski konferenci. Razdeljen je na dva dela, tekmovalno rekreativni program in "Šport za vse", v okviru katerega bodo športne dejavnosti brezplačne. Letos jih je kar 14, med njimi šola teka, nordijska hoja, plavanje in kegljanje, odbojka, aerobika in družabni plesi. V tekmovalnem delu se obetajo že uveljavljene športne prireditve kot so tradicionalni Juriš na Grmado, Urbani gladiator, Tratlon Šmartinsko jezero in kolesarski maraton. Namenjene so tistim, ki želijo preizkusiti svoje telesne sposobnosti.

125 let organiziranega športa v Celju
V Celju pravijo, da je pri njih šport način življenja, saj letos obeležujejo 125-letnico organiziranega športa v mestu. Za prelomnico sicer šteje ustanovitev društva Sokol leta 1890, a je dokumentirana zgodovina športa v Celju mnogo starejša. Ob jubileju bodo v Celju v drugi polovici leta izdali monografijo športnega življenja v mestu, ki bo služila ohranjanju športne identitete knježjega mesta. Občina Celje za športne dejavnosti in infrastrukturo vsako leto nameni veliko denarja, v letošnjem proračunu je za šport tako zagotovila dobrih 920 tisočakov. Podrobnosti o programu letošnjega Meseca športa lahko najdete na spletni strani celjske občine in Športne zveze Celje. (NS)