februar 12, 2015

Celje se pripravlja na evropsko košarkarsko prvenstvo deklet

Celje bo poleti gostilo evropsko prvenstvo za košarkarice do 18 let. Tako bo domači Ženski košarkarski klub Athlete na posebej odmeven način obeležil 20-letnico svojega obstoja. Danes so v knežjem mestu predstavili logotip tekmovanja.
Logotip prvenstva (Foto: KZS)
Selektor in ambasadorka iz domačega kluba

Prvenstvo bo med 30. julijem in 9. avgustom, na njem pa bo sodelovalo 16 reprezentanc. Slovensko bo vodil prav trener uspešne članske ekipe celjskega Athleta Damir Grgič, tudi ambasadorka prvenstva prihaja iz domačega kluba. Poslanstvo promocije je prevzela igralka Maja Erkić, ki je za reprezentanco zbrala že 59 nastopov. Podpredsednik ŽKK Athlete Celje Borut Kop pravi, da je prvenstvo poleg obeleženja jubileja kluba predvsem priložnost za promocijo ženske košarke. »Ne pričakujemo profita, ker ga ne more biti, želimo pa promovirati žensko košarko, za katero smo prav v Celju v zadnjem obdobju naredili zelo veliko,« nam je povedal in dodal, da računa na polne tribune dvoran Golovec in Zlatorog ter na povečanje interesa deklet za igranje košarke.    

Računajo na pomoč prostovoljcev

Organizacija evropskega prvenstva je precejšen zalogaj, ne le za športne delavce, pač pa tudi za hotelirje in turistične ponudnike. Košarkarice in njihovi štabi bodo nastanjeni v Laško, kjer jim bo tudi za treninge na voljo dvorana Tri lilije. Prizorišča sta si v teh dneh ogledala tudi predstavnika FIBE Europe in bila zadovoljna. »Prizorišče tega evropskega prvenstva je pravzaprav že preverjeno, saj je Celje gostilo EuroBasket 2013, KZS in lokalni organizatorji pa so si pridobili ogromno izkušenj in znanj. Celje je idealna destinacija. Je atraktivno, z veliko kakovostnimi hoteli s toplicami v okolišu, le streljaj od Ljubljane in je mesto, katerega prebivalci obožujejo šport,” je na novinarski konferenci povedal Richard Stokes. Borut Kop je ob tem dejal, da bodo za to, da bo vse, kot mora biti, dobrodošli tudi prostovoljci, ki so odigrali pomembno vlogo že na predlanskem prvenstvu.      

Logotip s celjskima simboloma

Danes so predstavili tudi logotip evropskega prvenstva košarkaric do 18. leta, ki ga vidite na fotografiji. Tudi ta je v znamenju knežjega gostitelja prvenstva. Na njem so Friderikov stolp s Celjskega gradu in tri zvezde, ki skupaj oblikujeta figuro deklice v gibanju košarkarske žoge. (AD)