oktober 13, 2015

Celje se vrača na hokejski zemljevid

Zgodovina hokeja v Celju sega v 50. leta prejšnjega stoletja. Skozi čas je ledeni šport v knežjem mestu doživljal vzpone in padce. Danes se mu kot kaže obetajo boljši časi.

Več kot 13 let v Celju niso imeli članske hokejske ekipe. Foto: HK ECE Celje

Kar 13 let brez članske reprezentance
Celjski hokejski klub, ki bo čez dve leti praznoval 70-letnico, se je kot mnogi klubi v tej športni panogi, skozi leta soočal s finančnimi težavami. Zaradi tega kar 13 let ni imel članske ekipe, mladi pa, ki so kalili svoje hokejsko znanje v domačem klubu, niso imeli kje nadaljevati svoje športne poti. Pred tremi leti so člansko ekipo znova vzpostavili, zdaj pa so dobili tudi generalnega parnerja. Ta je klubu, poleg obetavnejše prihodnosti in finančne podpore, prinesel tudi novo ime, odslej se imenuje Hokejski klub ECE Celje.

Izzivov ne manjka, načrti za zdaj kratkoročni
V lepšo prihodnost celjskega klub azre tudi trener Rok Rojšek, sicer otrok celjske hokejske šole. Prepričan je, da bodo s tem, ko so dobili finančno podporo lahko več napora vložili v šport. Pravi, da izzivov ne manjka, njegovi načrti pa so za zdaj kratkoročni. „Želimo si domačih igralcev, iz domačega okolja. Delati moramo na mladih, ki svoje znanje kalijo v naši šoli. Upamo, se bo Celje čez nekaj let vrnilo na hokejski zemljevid,“ je dodal Rojšek (NS)