oktober 9, 2018

Celje, Slovenske Konjice in Podčetrtek so najlepši

V Portorožu so podelili nagrade v okviru tekmovanja Turistične zveze Slovenije Moja dežela - lepa in gostoljubna. O nominirancih smo poročali včeraj, kaj pa zmagovalci? Zlata priznanja so šla tudi v naše kraje.

Zmagovalci v svojih kategorijah ... Celje, Slovenske Konjice in Podčetrtek.

Turizem ni le ponudba, turizem so ljudje
Priznanja so podeljevali v 13 kategorijah, v vsaki so bili po trije finalisti. Med velikimi mesti je zmagalo Celje, med manjšimi Slovenske Konjice. Naziv najlepšega in najbolj gostoljubnega zdraviliškega kraja je šel v Podčetrtek. Zagorje pri Lesičnem je slavilo v kategoriji vaških jeder. Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je na slovesnosti v Portorožu poudaril, da je to tekmovanje velikega pomena:

Gospodarski minister je še postregel s spodbudnim podatkom – v Sloveniji se je število tujih turistov lani povečalo za skoraj 18 odstotkov, v svetu na primer za 7 odstotkov.

In ostali nagrajenci?
Poleg Celja, Slovenskih Konjic in Podčetrtka so zlata priznanja prejeli še Nova Gorica med srednjimi mesti, Kranjska Gora med turističnimi kraji, Predjama med izletniškimi. Med trškimi jedri je slavila Sveta Ana, naj glamping je Herbal glamping resort Ljubno, naj kamp je Kamp Danica iz Bohinjske Bistrice, med mestnimi jedri je zmagalo Gallusovo nabrežje v starem delu Ljubljane, naj mladinsko prenočišče imajo v Brežicah, za naj tematsko pot pa so razglasili Kneippovo bosonogo pot v Termah Snovik. V spodnjem posnetku prisluhnite pogovoru z Mileno Čeko Pungartnik iz Zavoda Celeia Celje. O prvem mestu, ki ga je v kategoriji velikih mest osvojilo Celje, se je z njo pogovarjala Nina Slak. Slišite pa lahko tudi predsednika KS Zagorje Daniela Zalokarja, ki ga je o izzivih urejanja najlepšega vaškega jedra povprašala Snežana Prebil. (AD)

Datoteke

Pogovor z Mileno Čeko Pungartnik iz Zavoda Celeia Celje

Daniel Zalokar razvoju Zagorja