september 4, 2019

Celje v pričakovanju 52. MOS-a

Prihodnji torek se na Celjskem sejmišču začenja 52. MOS - največji poslovno-sejemski dogodek v širši regiji. Organizatorji v Celju pričakujejo okoli 1.400 razstavljavcev iz več kot 30 držav, ob tem napovedujejo strokovne posvete, okrogle mize, delavnice in zanimivo dogajanje za širšo javnost.

52. MOS bo na Celjskem sejmišču od 10. do 15. septembra. (Foto: Radio Štajerski val)

Za vsakogar nekaj
MOS, ki bo na Celjskem sejmišču od 10. do 15. septembra, bo tudi tokrat razdeljen na 5 ključnih področij: MOS Dom, MOS Turizem, MOS Tehnika, MOS B2B in MOS Plus. Na svoj račun bodo prišli tisti, ki gradijo ali obnavljajo svoj dom, tisti, ki jih zanimajo kampiranje, različna tehnika in tehnologija. MOS bo ponudil priložnost tudi za sklepanje novih poslov in poslovnih stikov, veliko zanimivega pa bodo našli tudi tisti, ki se navdušujejo nad ponudbo izdelkov, kot so jih ponujali tradicionalni sejmi nekoč. Ob sejemski ponudbi MOS prinaša tudi različne strokovne posvete, okrogle mize in delavnice.

Na sejem se znova seli gospodarsko ministrstvo
Na Celjskem sejmišču bo znova prisotno Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki bo v času sejma tja preselilo del svojih dejavnosti. Obiskovalcem in drugim zainteresiranim bo na voljo za pogovor tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek s sodelavci. Dolgoletni partner Celjskega sejma pri pripravi MOS-a je tudi Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS), katere udeležba bo letos tudi v znamenju jubileja. Praznuje namreč 50-letnico delovanja. OZS bo tudi tokrat mlade nagovarjala z Ulico obrti, kjer bo predstavljenih 12 obrtnih poklicev, ki veljajo za deficitarne, pripravlja pa tudi mednarodno poslovno srečanje več kot 200 podjetnikov iz osmih držav. Podrobnejši program sejma, ki bo tako šest dni stičišče različnih obrti, tehnologije, gospodarstva, inovacij, pa tudi vsakdanjih izdelkov in zabave, najdete TUKAJ. (NS)