november 21, 2017

Celje v pričakovanju pravljičnega dogajanja

Čez dober teden bo Celje zakorakalo v praznični čas in mesto bo zaživelo ob dogodkih letošnjega Pravljičnega Celja. Organizatorji znova obljubljajo pestro glasbeno, kulturno in zabavno dogajanje, ki ga bo sredi decembra popestrila še Pravljična dežela. Letos bo postala polnoletna.

Pravljične vile, Pažek Urhek, Sladki Toni in Božiček že nestrpno pričakujejo najmlajše, da se jim pridružijo v Pravljični deželi. Vrata bo odprla 15. decembra. (Foto: Radio Štajerski val)

Večina dogodkov brezplačnih
Projekt Pravljično Celje je v Sloveniji nekaj posebnega in prazničnemu dogajanju daje poseben čar. Osrednji program kot vsa leta doslej pripravlja Zavod Celeia Celje, v sodelovanju s celjskimi osnovnimi in srednjimi šolami, vrtci in številnimi drugimi. Obetajo se več brezplačnih koncertov in nastopov glasbenih skupin, adventna vodenja po mestu, animacije in predstave za otroke, praznične kulinarične delavnice, tudi tradicionalni pohod na Stari grad v soju bakel. Večina dogodkov bo tudi letos brezplačnih. Dogajanje bo že tradicionalno na Krekovem trgu, na trgu pred občino, na Glavnem trgu in na ulicah v mestnem središču. Te bo sicer znova popestril tudi božično-novoletni sejem, kjer se bo predstavljalo 28 ponudnikov. Za lačne in žejne bo na voljo tudi gostinska ponudba. Pravljično Celje bo letos trajalo 17 dni in se bo končalo s silvestrovanjem na Krekovem trgu s skupino Kingston. Ognjemeta tudi tokrat ne bo.

Pravljično Celje prinaša novosti
Organizatorji so letos poskrbeli tudi za nekaj novosti. Za obiskovalce Pravljičnega Celja bodo postavili svetlobne foto kotičke, ki bodo tematsko urejeni. Pripravljajo Pepelkin, Božičkov in Zvezdni foto kotiček. Med letošnjimi novostmi je tudi Pravljični vlak, ki bo z vožnjami po Celju omogočil, da se bodo ljudje pripeljali in odpeljali v Pravljično deželo. Vlakec, na katerem bodo tudi pravljične vile in Pažek Urhek, bo vozil brezplačno.

V Pravljični deželi vse nared
Pravljična dežela bo z letošnjim dogajanjem zakorakala v polnoletnost. Pravljične vile, Pažek Urhek, Sladki Toni in vsi trije dobri možje se pripravljajo že več kot dva meseca in nestrpno pričakujejo, da Pravljična dežela 15. decembra končno odprla svoja vrata. Organizatorji obljubljajo, da bodo vsi, ki jo bodo obiskali, začutili pravi pomen najbolj prazničnega meseca v letu. Za otroke pripavljajo številne delavnice, animacije, koncerte in vrhunec z otroškim silvestrovanjem, točno opoldne 31. decembra. V Pravljično Celje in Pravljično deželo bodo tudi letos vozili praznični vlaki. Prišli bodo iz Velenja, Maribora in Ljubljane. Sprevodnikom in potnikom se bodo med vožnjo pridružili tudi pravljični junaki. Letos bo prvič pravljični vlak pripeljal tudi iz Zagreba. (NS)