oktober 17, 2018

Celje v znamenju inovativne digitalne tehnologije

Na celjskem sejmišču je vrata danes odprl drugi sejem inovativnih digitalnih rešitev Feel the future. Tokrat se med drugim osredotoča na teme umetne inteligence, varnosti podatkov in digitalizacijo javne uprave. Letos ga dopolnjuje še prvi sejem videoiger Feel the future of gaming.

Če vas zanima digitalna tehnologija in videoigrice boste te dni na Celjskem sejmu zagotovo našli kaj zase. (Foto: Radio Štajerski val)

Dva sejma v enem
Na sejmu Feel the future svoje tehnološke rešitve predstavlja okoli 40 razstavljavcev. Obiskovalci lahko preko sodobnih inovacij spoznavajo vpliv in nujnost digitalnega razvoja, na katerem temelji tudi prihodnost. Predstavitev je pripravilo tudi Ministrstvo za javno upravo, ki bo daje poudarek predvsem digitalizaciji v izobraževanju. Prvi dan so sicer posvetili predavanjem in posvetom o umetni inteligenci. Kaj se bo dogajalo v četrtek in petek, razlaga vodja sejma Lucija Brence:

Dan dlje, še v soboto, bo na celjskem sejmišču odprt prvi sejem videoiger Feel the future of gaming, kjer si lahko obiskovalci ogledajo najnovejše izdelke iz sveta videoiger, strojno in dodatno opremo ter pripomočke za igranje. Še posebej zanimivi so turniriji v preizkušanju najnovejših videoiger. Jutri se boste denimo lahko v igri FIFA19 pomerili s slovenskimi nogometaši prve lige. Več podrobnosti o obeh sejmih najdete TUKAJ. (NS)