oktober 16, 2018

Celje vendarle dobilo žensko župansko kandidatko

V volilno bitko v Celju se podaja tudi Mateja Žvižej iz Levice, edina ženska med dosedanjimi sedmimi županskimi kandidati. Žvižejeva, ki je po izobrazbi knjižničarka, pravi, da je čas, da oblast v mestu prevzame ženska.

Mateja Žvižej je kot knjižničarka zaposlena v Osrednji knjižnici Celje, aktivna je tudi kot sindikalistka. (Foto: Radio Štajerski val)

Mateja Žvižej se bo, če bo izvoljena, kot pravi, zavzemala za ponovno vzpostavitev konstruktivnega dialoga med državno in lokalno oblastjo. Po njenem mnenju trenutno ne obstaja, zato so bile zamujene številne priložnosti, tudi projekti. Med izzivi, ki so v Celju najbolj pereči in v katere namerava s svojo ekipo zagristi, pa izpostavlja tri:

In zakaj se je pravzaprav odločila, da kandidira za županjo?

Mateja Žvižej se bo za županski stolček v Celju borila ob aktualnem županu Bojanu Šrotu, Sandiju Sendelbahu, Marku Zidanšku, Branku Verdevu, Matevžu Vugi in Matjažu Železniku. Železnik svojo predstavitev novinarjem pripravlja jutri, kaj obljubljajo ostali kandidati, pa si preberite v povezanih prispevkih spodaj. (NS)

Povezani prispevki: 

Bojan Šrot verjame v šesti uspeh na županskih volitvah

Sandi Sendelbah za županski stolček v Celju

V Celju v župansko bitko tudi Marko Zidanšek

Za županski stol v Celju tudi Branko Verdev

Za župana v Celju tudi Matevž Vuga

Mateja Žvižej z delom ekipe kandidatov za mestne svetnike v Celju.