marec 31, 2020

Celjska knjižnica s punčkami (za)upanja iz karantene

V Osrednji knjižnici Celje so se v sodelovanju z Unicefom lotili projekta Punčke (za)upanja iz karantene. Verjamejo namreč, da bo ustvarjalnost v teh izrednih časih povezala ljudi in spodbudila pozitivno razmišljanje. Punčke lahko sešijete sami doma. Preverili smo, kako.

Če boste pobrskali po omarah, boste našli ves material, ki ga potrebujete za izdelavo punčke. (Foto: Osrednja knjižnica Celje)

Pobrskajte po domačih omarah
V Osrednji knjižnici Celje so v minulem šolskem letu v sklopi programov Univerze za tretje življenjsko obdobje (UTŽ) ustanovili prvo skupino izdelovalk Unicefovih punčk iz cunj na celjskem območju. Pridružili so se namreč projektu Unicefa Slovenije in ga zaključili lani aprila, ko so v posvojitev oddali prvih 46 punčk. Udeleženke UTŽ punčke šivajo tudi letos. V celjski knjižnici so se zaradi izrednih razmer, v katerih smo se znašli zaradi epidemije koronavirusa, odločili, da projekt nadgradijo. Zato vabijo k projektu izdelovanja Punčk (za)upanja iz karantene. Silvester Javornik je za podrobnosti poklical Polonco Bajc Napret iz celjske knjižnice. Njunemu pogovoru prisluhni v spodnjem posnetku, navodila, kako izdelaš punčko in kaj za to potrebuješ pa najdeš TUKAJ. (NS)