september 30, 2016

Celjske košarkarice po nove lovorike

Jutri se začenja nova sezona ženskega državnega košarkarskega prvenstva. Prva tekma bo ponovitev lanskoletnega finala, med aktualnimi prvakinjami iz Athleta Celje in kranjskim Triglavom.

Celjanke imajo kljub mladi ekipi tudi v novi sezoni visoke cilje. (Foto: ŽKK Athlete Celje)

Ekipa mladih igralk
Prvo tekmo bodo gostile Celjanke, v športni dvorani Gimnazije Celje center. "S to sezono začenjamo novo obdobje z ekipo deklet, rojenih leta 1997 in mlajših. Ekipi smo priključili izkušeno Shante Evans, ki jim bo zagotovo v veliko pomoč. V naših vrstah imamo igralke, ki so v mlajših reprezentančnih selekcijah večkrat dokazale, da so primerljive z večino svojih vrstnic iz domala vseh evropskih držav. Na njih je, da s trdim delom v prihodnjih letih, svoj potencial potrdijo tudi na članskem nivoju. Verjamem, da se bomo kljub mladosti tudi v novi sezoni enakovredno borili za obe domači lovoriki, v Ligi WABA pa je naša želja uvrstitev v Superligo,“ je za KZS povedal trener Celjank Damir Grgić in zagotovil, da bodo že na prvi tekmi naredili vse, da navdušijo in sezono začnejo z zmago. „Nismo še v optimalni pripravljenosti, imamo tudi nekaj težav s poškodbami. Kljub vsemu so igralke, ki jih imamo v tem trenutku na voljo, željne novih dokazovanj in komaj čakajo, da se nova sezona začne," je še dejal. Za Celjanke lahko navijate v soboto ob 17-ih.

V prvi lighi devet ekip
V tej sezoni bo v ženski 1. Slovenski košarkarski ligi poleg Athleta Celje in Triglava nastopale še ekipe Konjic, Domžal, Maribora, Janine iz Rogaške Slatine, Ilirije in Ježice iz Ljubljane ter Grosupljega.