maj 3, 2016

Celjske košarkarice po novo lovoriko

Začenja se finale državnega prvenstva za košarkarice. Celjski Atlet se bo za 12. naslov boril s kranjskih Triglavom. Prva tekma bo nocoj v Celju.

Se bodo Celjanke znova veselile? (Foto: FB ŽKK Athlete Celje)

Nasprotnice se dobro poznajo
Za naslov državnih prvakinj se bosta že petič zapored borila celjski Athlet in kranjski Triglav. Statistika je na strani Celjank. Imajo že 11 naslovov, Kranjčanke še nobenega. So pa bile Kranjčanke edine, ki so v letošnji sezoni uspele premagati celjsko moštvo, ki ga vodi trener Damir Grgić. To je bil tudi edini letošnji poraz Celjank v državnem prvenstvu.

V boj z izjemno mlado ekipo
Celjanke pričakujejo finale, kjer bo slavila ekipa, ki bo prva dosegla tri zmage, dobro pripravljene in dobro razpoložene. »Kljub temu, da se s samim rezultatom ne obremenjujemo, sem trdno prepričan, da smo tudi z najmlajšo zasedbo, ki je kdajkoli naskakovala državni naslov v ekipnih športih v Sloveniji, sposobni doseči tisto, kar je uspelo številnim prejšnjim generacijam našega kluba. Vesel sem, da ob koncu sezone nimamo težav s poškodbami in boleznimi ter da imamo na voljo vse razpoložljive igralke, ki izjemno motivirane pričakujejo tekme proti Triglavu, ki v tej sezoni, glede na mladost naše ekipe, zagotovo vidi svojo priložnost za prvi državni naslov v zgodovini njihovega kluba,« pred prvo tekmo pravi trener Damir Grgić, ki upa, bo bodo tribune športne dvorane Gimnazije Celje center polne. Prva tekma bo nocoj ob 19-ih, druga v petek v Kranju, tretja znova v Celju, prihodnji ponedeljek. Morebitni četrti in peti tekmi bosta 12. oziroma 15. maja. (AD)