april 27, 2017

Celjske košarkarice trinajstič državne prvakinje

Košarkarice Athleta Celje so sinoči postale državne prvakinje. Naslov so osvojile že sedmič zapored in trinajstič v zgodovini. Tretja tekma finala proti ekipi kranjskega Triglava je postregla z borbeno igro, celjske košarkarice pa so si zmago zagotovile šele v napetem zaključku. 

Za celjske košarkarice je bila letošnja sezona izjemna, osvojile so kar tri pomembne lovorike. (Foto: FB ŽKK Athlete Celje)

Odlična sezona s tremi lovorikami
Ekipa Athlete Celja je proti Triglavu sinoči zmagala s 66:61. Celjanke so tako po osvojitvi naslova pokalnih zmagovalk in Lige WABA sezono sklenile še z osvojitvijo naslova državnih prvakinj. Tekmo so bolje začele kranjske košarkarice, ki so Celjankam dale vedeti, da jim ne bodo z lahkoto dovolile priti do novega naslova najboljših v državi. Ob polčasu je bil izzid neoodločen, 33:33. V drugem delu tekme so košarkarice Triglava vodile vse do zadnjih štirih minut tekme, ko so varovanke trenerja Damirja Grgića znova povedle za koš. Celjska košarkarica Shante Marie Evans je nato nekaj sekund pred koncem z dvema zadetima prostima metoma pometla z dvomi o končnem zmagovalcu. Evansova je postala najkoristnejša igralka finalne serije in najkoristnejša igralka letošnje sezone. Njena soigralka Annamaria Prezelj je prejela naziv najbolj borbene igralke v sezoni. (NS)