avgust 31, 2016

Celjske osnovne šole znova polne otrok

Devet celjskih osnovnih šol bo jutri znova pozdravilo učence. Nekatere v osveženi podobi. Šolski prag bo letos prvič prestopilo skoraj 500 prvošolčkov.

Celjske osnovne šole bo letos obiskovalo 3880 učencev.

Vsako leto več otrok
V šolske klopi celjskih osnovnih šol bo jutri znova sedlo 3880 učencev. To je 126 več kot lani. Zadnja leta njihovo število raste in tako naj bi bilo tudi prihodnjih nekaj let. Največ učencev bo tudi letos obiskovalo II. osnovno šolo, ki se že nekaj let spopada s pomanjkanjem prostora. Petsto učencev bo tako moralo to šolsko leto še potrpeti, saj na vidiku ni prostorskih rešitev. Prvošolcev je letos na celjskih osnovnih šolah 487, po besedah vodje kolektiva celjskih ravnateljev osnovnih šol Marjane Kolenko pa se vedno več staršev odloči, da svoje malčke v šolo vpiše z enoletnim zamikom. Po podatkih zavoda za šolstvo šolanje z odlogom začne približno pet odstotkov generacije.

Učence bodo pričakale osvežene šole
Kot vsako leto je tudi letos celjska občina počitnice izkoristila za manjša vzdrževalna dela na celjskih šolah. Na Osnovni šoli Šmartno v Rožni dolini in na III. osnovni šoli je zamenjala del stavbnega pohištva. Na Osnovni šoli Frana Roša se je lotila sanacije dotrajanega hidrantnega voda in prenovila pohodne poti ob telovadnici. Posodobitve je bila to poletje deležna tudi Osnovna šola Frana Krajnca. Tam so pomožni prostor preuredili v tehnično učilnico. Dela še niso končana, v prihodnjih tednih bodo na Osnovni šoli Ljubečna preplastili še športno igrišče. Za vsa dela skupaj bo celjska občina odštela okoli 100.000 evrov. (NS)