december 20, 2017

Celjski Atrij v stečaj, kriminalisti še na delu

Celjsko sodišče je pred dnevi začelo stečajni postopek nad podjetjem Atrij Celje, nekdanjim upravnikom številnih večstanovanjskih objektov na širšem Celjskem. Upniki morajo terjatve prijaviti najkasneje do 15. marca. Ob tem kriminalisti preiskujejo več sumov kaznivih dejanj v podjetju.

Atrij je bil nekoč uspešno podjetje, zdaj pa piše še eno od žalostnih zgodb. Bo kdo odgovarjal? (Foto: Štajerski val)

Stečaj na predlog ljubljanske družbe
Atrij je bil upravnik številnih večstanovanjskih objektov v širši celjski regiji, v začetku leta je prišlo v javnost, da že dolgo ne plačuje denarja dobaviteljem, čeprav ga je od etažnih lastnikov dobival. Prav tako je izginil denar iz rezervnih skladov, ki so ga etažni lastniki varčevali tudi po več let. Kot je razvidno iz Ajpesa, je predlog za stečaj vložila ljubljanska družba TCK, sodišče je za stečajno upraviteljico imenovalo Katjo Skumavec. Upniki morajo svoje terjatve prijaviti najkasneje do 15. marca. Zatem bo tudi znano, ali dolgovi Atrija in oškodovanje etažnih lastnikov res segajo v milijone evrov.

Obsežna kriminalistična preiskava
Atrij zaradi suma številnih kaznivih dejanj preiskuje tudi policija. „Kriminalisti so aprila letos v hišni preiskavi zasegli večjo količino dokumentacije, ki je predmet vsebinskega vrednotenja predkazenskega postopka. Dokumentacija se nanaša tako na poslovna kot tudi zasebna razmerja. Poleg dokumentacije so kriminalisti zasegli tudi večje število elektronskih naprav, med drugim več kot deset računalnikov ter več kot deset nosilcev elektronskih podatkov, kot so USB ključi, trdi diski in podobno. Zasežene elektronske naprave so prav tako predmet preiskave,“ so za naš radio sporočili iz Policijske uprave Celje. Dodajajo, da so prav tako zavarovali več elektronskih podatkov z oddaljenim dostopom, ki utegnejo biti prav tako dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku. O preiskavi in nadaljnjih ukrepih bodo javnost podrobneje seznanili, ko bo končana. (AD)