april 7, 2020

Celjski ECE z donacijo, vredno 100.000 evrov

Celjsko podjetje ECE je 23 zdravstvenim zavodom zagotovilo preko 150.000 zaščitnih mask. Donacija znaša 100.000 evrov.

Donacijo je prejelo 23 zdravstvenih zavodov. (Foto: ECE)

Dobavitelj električne energije, celjski ECE, je z donacijo 100.000 evrov, ki je največja v zgodovini podjetja, 23 zdravstvenim zavodom zagotovil preko 150.000 trislojnih kirurških zaščitnih mask. V podjetju pravijo, da so se za pomoč zdravstvenim delavcem odločili, ker so ti v času epidemije koronavirusa najbolj izpostavljeni.

Med 23 zavodi jih je donacijo prejelo tudi nekaj iz naših krajev - Splošna bolnišnica Celje, Splošna bolnišnica Brežice in Bolnišnica Topolšica. Pa tudi Zdravstveni dom Celje, Zdravstveni dom Velenje, Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah, Zdravstveni dom Šentjur, Zdravstveni dom Brežice in Zdravstveni dom Laško.

»Osebna varovalna oprema je v teh dneh ključna za vse, ki delujemo v zdravstvu, saj varuje naše zaposlene pred izpostavljenostjo okužbam. Le zdravi zdravstveni delavci bodo lahko pomagali bolnim prebivalcem naše regije. Donirana oprema pri trenutni porabi zadostuje za vse zaposlene in bolnike, ki prihajajo v bolnišnico na obravnavo, za približno dva tedna,« je ob prejemu donacije dejala direktorica celjske bolnišnice Margareta Guček Zakošek.

»Pomoč v obliki prepotrebnih zaščitnih mask nam v teh dneh ogromno pomeni, zato še prav posebna zahvala podjetju ECE, da so se spomnili na zaposlene v ZD Celje, ki v teh zahtevnih razmerah neutrudno delajo,« pa je dodala direktorica celjskega zdravstvenega doma Alenka Obrul. (TMG)