Celjski gasilci se bodo sproščali ob čebelah

22.09.2018

Ob gasilskem domu Poklicne gasilske enote Celje stoji velik čebelnjak, za katerega so panske končnice poslikali učenci II. Osnovne šole Celje. (Foto: Radio Štajerski val)

Poklicna gasilska enota Celje ima novo, edinstveno pridobitev. Edina v Sloveniji, najbrž tudi širše, ima čisto svoj čebelnjak, ki je hkrati protistresni – API terapevtski center. Ogledali smo si ga tudi mi.

Gasilci, ki opravljajo zelo naporno, stresno, obremenjujoče delo, pri katerem so večkrat priča tragičnim dogodkom, potrebujejo sprostitev in počitek. Prav zato je v Poklicni gasilski enoti Celje zrasla ideja o »gasilskem čebelnjaku«. Direktor Janko Požežnik namreč pravi:In kako se bodo pravzaprav gasilci sproščali v čebelnjaku?Za čebele in čebelnjak, v katerem je za zdaj deset panjev, bodo po Požežnikovih besedah skrbeli gasilci sami:Celjska poklicna gasilska enota je denar za naložbo, vredno 15.000 evrov, zagotovila sama. Pri vzpostavitvi čebelnjaka so jim pomagali številni čebelarji, panske končnice pa so poslikali učenci II. Osnovne šole Celje. (NS)

  
Štajerski val v sliki