september 17, 2016

Celjski hokejisti pred novo sezono

Celjski hokejski klub začenja novo sezono. V soboto zvečer se bo ekipa, ki je precej drugačna od lanskoletne, na domačem ledu pomerila z Zagrebčani. Celjane tudi letos vodi trener Rok Rojšek. 

Vodstvo kluba je cilje pred novo sezono predstavilo na nedavni novinarski konferenci. Ogled prve tekme, v soboto ob 18-ih, je za vse obiskovalce brezplačen. (Foto: FB HK ECE Celje)

Odšlo več vidnih imen
Klub se je pred novo sezono soočil z več spremembami v članski ekipi. „Iz kluba so odšli igralci, ki so prihajali z Gorenjske. Zelo bomo pogrešali Tomija Hafnerja, Roka Stojanovića, Žiga Sveteta in pa seveda našega najboljšega domačega igralca, Žana Jezovška,“ razlaga predsednik celjskega hokejskega kluba Milan Rajtmajer. Tako je okostje ekipe iz domačih igralcev, pripeljali so še nekaj okrepitev iz Maribora in Ljubljane.

Cilj tretje mesto
Klubu je ostal zvest glavni sponzor, podjetje ECE Celje. In cilji? V državnem prvenstvu je osnovni cilj preboj v polfinale končnice ter vsaj končno tretje mesto. in osvojiti tretje mesto v državi. „To je uresničljiv cilj, saj menimo, da smo po kakovosti tretji najboljši kolektiv v Sloveniji,“ pravi Rajtmajer. Dodaja, da bodo veliko pozornosti namenjali tudi razvoju mladih selekcij. „Cilj je, da bomo v naslednjih letih znova zapolnili vse mlajše selekcije,“ pojasnjuje V hokejsko šolo se bodo trudili pripeljati čim več otrok, z naborom bodo začeli že v vrtcih in nižjih razredih osnovnih šol. Zato bodo na vsako člansko tekmo povabili en razred otrok. Prav tako bodo za promocijo hokeja na šolah poskrbeli trenerji in igralci. In kakšni sploh so pogoji za hokej v Celju? O tem predsednik kluba Milan Rajtmajer v spodnjem posnetku. (PŽ)

 

Datoteke

Milan Rajtmajer o infrastrukturi za hokej