januar 16, 2020

Celjski kriminalisti ujeli roparja več pošt in bencinskih servisov

Celjski kriminalisti so prijeli moška, ki ju sumijo najmanj štirih ropov pošt in bencinskih servisov na območju Policijske uprave Celje. Ujeli so ju med torkovim roparskim pohodom v Celju, kjer sta odnesla za 50.000 evrov denarja in vinjet.

Policijski lov na roparja se je končal na Konjiškem. (Foto: Radio Štajerski val)

Policijska akcija se je končala na Konjiškem
Kriminalisti Policijske uprave Celje so v povezavi z omenjenimi kaznivimi dejanji pridržali moška, stara 29 in 41 let, ki sta slovenska državljana. Kot so povedali na današnji novinarski konferenci, sta osumljena v torek zvečer prišla do bencinskega servisa na Ljubljanski cesti v Celju. Eden je pristopil do zaposlene in jo s silo prislil, da mu je izročila denar in več vinjet, v skupni vrednosti več kot 50.000 evrov. Po dejanju sta osumljenca kraj dejanja zapustila z osebnim avtomobilom. Kriminalisti in policisti so ju takoj začeli zasledovati, pri čemer so ju večkrat skušali zaustaviti. Roparja policistov nista upoštevala in sta z veliko hitrostjo vozila v smeri avtoceste, po avtocesti proti Dramljam in nato v smeri Slovenskih Konjic. Na konjiškem območju so policisti uporabili prisilno sredstvo za ustavljanje vozil – stinger - ter vozilo ustavili. Osumljena sta vozilo zapustila in poskušala peš pobegniti, vendar so ju uspeli kmalu prijeti in obvladati. Med begom sta roparja, poleg svojega vozila, poškodovala tudi več policijskih vozil ter tri vozila drugih udeležencev v cestnem prometu. Oba so policisti pridržali.

Poškodovano vozilo roparjev. Foto: PU Celje

Preiskava pokazala še druge roparske grehe
Policisti in kriminalisti so med nadaljnjo preiskavo ugotovili še, da sta osumljena 1. marca lani zamaskirana vstopila v prostore pošte na Vranskem. Tudi tam sta uslužbenko s silo, grožnjami in orožjem prisila, da jima je izročila okoli 6.500 evrov gotovine. V večernih urah 20. oktobra lani pa sta zamaskirana in oborožena s pištolo vstopila v prostore bencinskega servisa v Šempetru, kjer sta bili v času ropa dve uslužbenki. Z orožjem sta ju prisilila, da sta jima izročili denar in vinjete v skupni vrednosti nekaj manj kot 5.000 evrov. Ropala sta tudi mesec zatem, 21. novembra, ko sta na pošti na Teharjah oborožena s pištolo in zamaskirana uslužbenko prisilila, da jima je izročila okoli 6.500 evrov gotovine. Policisti preiskavo še nadaljujejo. Preverjajo in zbirajo obvestila o preostalih ropih pošt ali bencinskih servisov na območju Policijske uprave Celje in širše, za katere sumijo, da bi lahko bila vpletena. (NS)