september 1, 2015

Celjski nogometaši brez trenerja in športnega direktorja

Nogometni klub Celje je po slabem začetku sezone ostal brez trenerja Simona Rožmana. Prav tako je odstopil športni direktor Ambrož Krajnc.

Kdo bo novi trener celjskih nogometašev?

Na dnu lestvice
Celjski nogometaši so po osmih krogih zadnji na lestvici, zmagali so le proti Zavrču, dvakrat so igrali neodločeno, petkrat pa so izgubili. Še posebej sta izstopali zadnji dve tekmi, ko so proti Olimpiji izgubili s 6:0 in proti Domžalam s 3:0.

Uprava presenečena
32-letni trener Simon Rožman, ki je v lanski sezoni Celjane popeljal do drugega mesta v državnem prvenstvu in pokalnem tekmovanju, je zaradi slabih rezultatov podal odstop. „Odločitev nas je nedvomno šokirala. Pravzaprav so bili vsi naši dolgoročni načrti vezani nanj, kljub malce slabšim rezultatom pa je imel Simon še vedno popolno podporo našega vodstva. Želeli smo, da bi skupaj nadaljevali to zgodbo, vsekakor pa mu kljub temu nismo delali težav pri njegovi odločitvi, saj ga izredno cenimo in spoštujemo njegovo željo. Vrata našega kluba so mu odprta tudi v prihodnje, prepričan pa sem, da se bomo nekoč spet srečali. Vsekakor bi na tem mestu jasno izrazil zahvalo za ves njegov doprinos k razvoju našega kluba in mu seveda zaželel vso srečo na nadaljnji poti,“ je na današnji novinarski konferenci dejal predsednik kluba Stevan Đorđević. Kot je povedal, je vodstvo kluba presetil tudi odstop športnega direktorja Ambroža Krajnca.

Spremembe tudi v moštvu
V klubu že ičejo kandidata za obe mesti, podrobnosti bodo predstavili v prihodnjih dneh. Po zagotovilih Đorđevića bo gotovo vse znano pred tekmo z Muro 9. septembra. Do sprememb je sicer že prišlo tudi v moštvu. Poslovil se je Matej Mršić, ki se seli na Hrvaško, kot posojeni nogometaš za štiri mesece k ljubljanskem Bravu odhaja Nino Pungaršek. Novinca v celjskem dresu pa sta krilni nogometaš Abd Al Rahman Osman Ali ter napadalec Enis Đurković, ki bo prihodnje pol sezone na Areni Petrol igral kot posojen nogometaš ljubljanske Olimpije.