julij 14, 2017

Celjski nogometaši optimistično v novo sezono

Za Nogometni klub Celje, ki je v zadnjih mesecih doživel nemalo pretresov in sprememb, se to nedeljo začenja nova sezona. Vanjo vstopajo s precej pomlajeno in spremenjeno člansko ekipo, ki pa ji zagona ne manjka. Kot pravijo v vodstvu kluba, se stvari končno postavljajo na svoje mesto.

Celjski nogometaši se bodo za uvod v novo sezono pomerili z ljubljansko Olimpijo.

Vroči zadnji meseci
V celjskem nogometnem klubu je bilo v zadnjih mesecih precej vroče. Po začetni vznesenosti in visokih pričakovanjih, ko so preko češkega podjetja v klub prišli ukrajinski investitorji, se je zgodba o uspehu kmalu izjalovila. Najprej so se začele menjave v vodstvu kluba, nato še na trenerski klopi. Po zapletanju in prepletanju, je padla odločitev. Klub in investirorji ne delijo istih ciljev in pričakovanj, zato so se razšli. Kot kaže se, po besedah predsednika kluba Miloša Rovšnika, zdaj stvari vedarle postavljajo na svoje mesto.: „Od prejšnje sezone ni minilo veliko časa, kljub temu nam je uspelo v precej kratkem času stabilizirati stanje kluba. Poslanstvo kluba, vodstva in upravnega odbora je v tem, da smo samozavestni, da so igralci samozavestni, da je trener optimističen in da se zaveda, da je ta ekipa, ki jo sedaj imamo, potencial, ki se ne sme bati nobenih izzivov.“

„Visokih mest v ligi se ne bojimo“
Pričakovanja pred novo sezono, ki se začenja to nedeljo s tekmo proti ljubljanski Olimpiji, velika. „Visokih mest v ligi se ne bojimo,“ pravi Rovšnik. Po njegovih besedah je slovenska nogometna liga zelo izenačena, zato nikogar ni mogoče odpisati. Uspehe nameravajo v celjskem nogometnem klubu nizati s precej pomlajeno ekipo. Po koncu prejšnje sezone je klub zapustilo 17 igralcev, prišlo pa je 8 novih. Veliko jih prihaja iz mladinskih selekcij. „Okostje ekipe smo skušali obdržati, med drugim nas zelo veseli, da se je za podaljšanje pogodbe odločil kapetan Jure Travner. Seznam igralec sicer še ni dokončen,“ pravi športni direktor Jani Žilnik. Za člansko ekipo je sicer mesec dni priprav, kjer so, kot pravi trener Tomaž Petrovič, največ pozornosti namenjali sestavljanju ekipe: „V igralskem kadru je res veliko sprememb, ampak nekako se je ekipa v zadnjih desetih dneh stabilizirala. Veliko smo delali tudi na vsebini, ekipa mora biti v vseh pogledih pripravljena.“ Prva tekma sezone torej celjske nogometaše čaka ta vikend v Ljubljani, na domačem stadionu, ki se po novem imenuje Arena Z`dežele, pa bo čez dva tedna. V Celje prihaja Gorica. (NS)