januar 7, 2020

Celjski nogometaši spet na zelenici

Nogometaši Celja so se včeraj po zimskem premoru zbrali na pripravah za spomladanski del sezone. Jesenskega so na lestvici končali na četrtem mestu, ki še vodi v Evropo.

Nogometaši celjskega prvoligaša so že opravili prvi trening, med odmorom so sicer trenirali po individualnih programih. (Foto: NK Celje)

Med najučinkovitejšimi
Celjani so v jesenskem delu na 20 tekmah zbrali 34 točk, kar je največ, odkar ekipo vodi trener Dušan Kosić. Vknjižili so devet zmag, štiri poraze in sedem remijev. Na vseh tekmah so dali 41 golov, več jih je dala le Olimpija, ki je na vrhu lestvice. Po drugi strani so prejeli 22 zadetkov, v tem statističnem podatku sta uspešnejša le Maribor in Aluminij. Na lestvici so na četrtem mestu, do drugega jih ločijo štiri točke, do prvega pa osem.

Del priprav bo v Turčiji
Včeraj so se Celjani po zimskem oddihu znova zbrali na stadionu Z’Dežele in začeli priprave na spomladanski del sezone. Branilec Jure Travner nam je o ciljih dejal:

Do prve tekme pomladanskega dela sezone je sicer še nekaj časa, Celjani jo bodo odigrali 22. februarja proti Aluminiju. Del priprav bodo že tradicionalno opravili na toplem, v Turčiji, kjer bodo odigrali nekaj pripravljalnih tekem. Preostali razpored tekem v državnem prvenstvu najdete TUKAJ. (AD)