avgust 29, 2017

Celjski nogometaši z novim trenerjem

Na trenersko klop članske nogometne ekipe Celja bo 1. septembra sedel Dušan Kosič. Zamenjal bo Tomaža Petroviča, za katerega vodstvo kuba upa, da bo še naprej ostal vpet v delo kluba. Celjani so po sedmih krogih državnega prvenstva na osmem mestu.

Dušan Kosič je bil tudi selektor slovenske reprezentance do 17 let. (Foto: Klemen Peras/NK Celje)

Igralske in trenerske izkušnje
Novica o zamenjavi trenerja je prišla nekaj dni po zmagi Celjanov s 4:1 proti Ankaranu. V dosedanjih sedmih krogih državnega prvenstva so nanizali 2 zmagi, 2 remija in 3 poraze. Tako so med desetimi ekipami prve lige na osmem mestu. „Mesto glavnega trenerja bo s 1. septembrom prevzel Dušan Kosič, ki ima bogato zgodovino igranja v slovenskih, srbskih in avstrijskih klubih, nosil pa je tudi dres izbrane vrste Slovenije. Kot trener je vodil Krško, Olimpijo in Triglav. Po prihodu Dušana Kosiča bomo pomembno okrepili svojo trenersko ekipo, ki bo skupaj z igralci sposobna poseči po še boljših rezultatih, kot so jih dosegli v dosedanjem delu sezone,“ so zapisali na spletni strani kluba in dodali: „Vodstvo celjskega prvoligaša si želi, da bi Tomaž Petrovič, ki je sezono v Celju začel z domala povsem na novo sestavljeno ekipo, ostal vpet v delo kluba.“

Prvič proti Mariborčanom
Kosič je s Celjani sklenil triletno pogodbo. Prvič ga bo na tekmi videti 8. septembra, ko se bodo Celjani v Mariboru pomerili z aktualnim državnim prvakom in udeležencem Lige prvakov. Pred klubi je zdaj krajši tekmovalni premor, zaradi reprezentančnih akcij. Slovenska izbrana vrsta se bo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 1. septembra pomerila s Slovaško, 4. septembra v Stožice prihaja Litva. (AD)