april 1, 2020

Celjska podjetja za bolnišnico zbrala več kot 180 tisočakov

Celoten svet je v času pandemije koronavirusa na preizkušnji. Posledice se kažejo na vseh področjih. KLjub temu so gospodarstveniki celjske regije, ne glede na zaskrbljujoče napovedi, združili moči in zbrali več kot 180 tisočakov za nakup naprav, ki jih v času epidemije Splošna bolnišnica Celje nujno potrebuje.

Predaja donacije Splošni bolnišnici Celje. Na fotografiji (od leve proti desni) Tomaž Benčina, predsednik uprave Cinkarne Celje, ki je donirala največ sredstev, Izidor Krivec, predsednik RGZC ter Margareta Guček Zakošek, direktorica celjske bolnišnice. (Foto: RGZC)

Donacija izjemnega pomena
Celjski gospodarstveniki, člani Regionalne gospodarske zbornice Celje, so zbrali skupaj 181.000 evrov. Celjska bolnišnica je z denarjem kupila respirator, premični rentgenski aparat in drugo medicinsko opremo, ki bo zdravstvenemu osebju olajšala delo in pomagala reševati življenja. Da ima donacija izjemen pomen, pravi direktorica Splošne bolnišnice Celje Margareta Guček Zakošek, ki je za naš radio povedala:

Že včeraj so v celjski bolnišnici prejeli 20 dodatnih naprav za umetno predihavanje pljuč, pripravljeni so tudi na odpiranje dodatnih oddelkov za zdravljenje bolnikov s COVID-19, v primeru, da bi se število bolnikov, ki bi potrebovali hospitalizacijo naglo povečalo. Po besedah Guček Zakoškove bi lahko po maksimalnem scenariju zagotovili 130 navadnih postelj za bolnike s koronavirusom in 30 postelj za bolnike okužene s COVID-19, ki bi potrebovali intenzivno terapijo.

Doniralo kar 41 podjetij
Denar za pomoč celjski bolnišnici in s tem lokalni skupnosti so celjska podjetja zbrala, kljub temu, da gospodarstvo v času epidemije ni v zavidljivi situaciji in da razmere zelo težke. Doniralo je kar 41 podjetij, in sicer Cinkarna Celje, Pivovarna Laško Union, Celjske mesnine, Cetis, Ece - energetska družba, Inel, Juteks, Kovintrade, Kovis, Štore Steel, Unior, Oplast, Eho, Simbio, Tehnos, Hermi, HRC , KM Inštalacije, Mlekarna Celeia, Terme Olimia, Thermana, Tiskarna Jesenek, Silco, A2S, Celjski sejem , Elektrosignal, EMO – ETT, ETN, Makromikro skupina, Steklarna Rogaška, Transport-Biro, Remont, Energetika Celje, Metro, Vital Mestinje, Vlamat, Barbara Čakš s.p., Finera, Gradnje T-B ter dve družbi, ki ne želita biti imenovani. Direktor Regionalne gospodarske zbornice Celje Izidor Krivec pravi:



V Regionalni gospodarski zbornici Celje so ob tem še zapisali: »Solidarnost do sočloveka in skupnosti naj bo vzor in vzpodbuda vsakemu členu naše družbe, da bomo skupaj in tako lažje in z odločnimi koraki prehodili strmo pot tega boja.« (NS)