maj 23, 2019

Celjski rokometaši znova državni prvaki

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so znova državni prvaki. 23. naslov so si zagotovili že dva kroga pred koncem prvenstva, s sinočnjo zmago proti ekipi Riko iz Ribnice.

Rokometaši Celja pivovarne Laško so izpolnili pričakovanja in se veselijo svojega 23. naslova državnih prvakov. (Foto: RK Celje)

Ni bilo lahko 
Celjani so slavili pred domačimi navijači, Ribničane so premagali z 28:24 in tako izkoristili že prvo priložnost za osvojitev novega naslova državnih prvakov. »Vesel sem, da smo pokazali predstavo, s katero smo si že v prvi priložnosti zagotovili zasluženi naslov državnih prvakov. Ni bilo lahko, za nami je zahtevna tekma, v kateri smo pokazali, kako se bori za celjski dres. Zato velike čestitke fantom za predstavo in borbo. Veliko je bilo pritiskov in veliko ljudi si je želelo, da nam ne bi uspelo. Zato hvala fantom, da so pokazali, da smo najboljši v Sloveniji, hvala navijačem, ki nas podpirajo skozi vso sezono v dobrem in slabem,« je dejal trener Tomaž Ocvirk, za katerega je to prvi naslov v vlogi članskega trenerja. Igralec Gal Marguč pa je ob novem velikem uspehu dodal: »Držali smo se dogovora, kako odigrati to tekmo. V večjem delu smo to pokazali na igrišču, imeli smo željo in voljo ter garali v obrambi od prve do zadnje minute in mislim, da smo povsem zasluženo slavili in se lahko sedaj veselimo tega naslova državnih prvakov.«

Celjani bodo pokal prejeli na zadnji tekmi 31. maja, ki jo bodo odigrali v domači dvorani, proti velenjskemu Gorenju. Še prej, že to soboto, odhajajo še na tekmo v Škofjo Loko. (AD)