december 12, 2019

Celjski zdravstveni dom vendarle do novih prostorov

Zdravstveni dom Celje bo del svojih storitev opravljal v stavbi na Gregorčičevi 6. Tako bodo rešili prostorsko stisko nekaterih služb, med drugim fizioterapije, ki je v pretesnih kletnih prostorih. Novi prostori bodo predvidoma urejeni v začetku leta 2021.

Zdravstvenemu domu bo na novi lokaciji na voljo 2500 kvadratnih metrov prostorov. (Foto: Štajerski val)

Zdravstveni dom Celje bo v stavbi na Gregorčičevi 6, nasproti Zdravstvenega doma dobil nove prostore. Odkupila jih je občina, opoldne sta župan Bojan Šrot in direktorica zdravstvenega doma Alenka Obrul podpisala pogodbo z gradbincem Remont, ki bo prevzel dela. Ta se bodo začela v začetku prihodnjega leta in bodo trajala eno leto. Naložba bo stala 3,3 milijona evrov, dobra dva milijona bo plačal zdravstveni dom, ostalo celjska občina. Tako bodo uredili štiri nadstropja stavbe na Gregorčičevi. Alenka Obrul pravi:

Ob tem Obrulova poudarja, da bodo novo lokacijo selili službe, ki se ne prekrivajo s tistimi v centralni stavbi. Prostorska stiska zdravstveni dom sicer pesti že nekaj časa, posebej neprimerni so kletni prostori za fizioterapije. S širitvijo na novo lokacijo pa bodo po njenih besedah boljše pogoje lahko zagotovili tako bolnikom kot zaposlenim:

Novih parkirišč ne bo
Medtem bodo prenovili tudi prostore v centralni stavbi, ki bodo po selitvi ostali prazni. V preteklosti naj bi se zdravstveni dom širil s prizidkom, ko so načrte spremenili v selitev na Gregorčičevo, jim strokovni svet ni bil naklonjen. Strokovni direktor celjskega zdravstvenega doma Marko Drešček:

Celjski župan Bojan Šrot pa ob tem pravi, da je nadhod med centralno stavbo in novo lokacijo predviden kot druga faza, če ga bo zdravstveni dom potreboval. Novih parkirišč pa verjetno ne bo:

Novi prostori bodo sicer zaživeli v začetku leta 2021. (TMG)