maj 28, 2019

Celjsko gledališče z novo podobo v novo sezono

V Slovenskem ljudskem gledališču Celje je vse nared za novo gledališko sezono. Vanjo vstopajo z novo celostno podobo, začeli pa bodo uporabljati tudi novo komunikacijsko ime, in sicer Gledališče Celje. Repertoar, ki prinaša sedem premiernih predstav, so predstavili na dopoldanski novinarski konferenci.

V Slovenskem ljudskem gledališču Celje v novo sezono vstopajo tudi z novo grafično podobo. (Foto: Radio Štajerski val)

Raznolik in bogat program
Na Velikem in Malem odru Slovenskega ljudskega gledališča Celje bodo v sezoni 2019/2020 premierno uprizorili sedem predstav. Sezono bodo odprli z monodramo Večni otrok izraelske dramatičarke Nave Semel, ki pripoveduje o materi, ki rodi otroka z Downovim sindromom. Upravnica celjskega gledališča Tina Kosi razlaga:

Naslednja bo dramska noviteta Rajzefiber, avtorja Gorana Vojnovića. Predstava se osredotoča na odnos med materjo in sinom, ob tem, da naslavlja problem migracij v današnjem času. Vojnović razlaga:

Ljubitelji gledališke umetnosti si boste v novi sezoni lahko ogledali tudi politično satiro mlade dramatičarke Ize Strehar Vsak glas šteje, ki je bila nagrajena na natečaju za Žlahtno komedijsko pero.

Na repertoarju sta tudi glasbeno-gledališka pripoved klasike Nikolaja Vasiljeviča Gogolja Plašč ter drama finske avtorice Sofi Oksanen Očiščenje, ki odpira problematiko druge svetovne vojne in današnjega časa skozi usodo družine. Sezono bo sklenila klasika Leva Nikolajeviča Tolstoja Oblast teme, ki govori o grobem podeželskem življenju v 19. stoletju. Tudi za otroke so poskrbeli. Premierno bodo uprizorili predstavo Heidi, ki jo režira Ivana Djilas. Takole pravi o predstavi:

Za otroke so sicer tudi tokrat pripravili otroški abonmajček, ki prinaša predstave Peter Klepec ali kako postaneš pravi junak, Modro pišče, Mehurčki, Kosovirja na leteči žici in Netopir Kazimir. Podrobnejši program nove sezone najdete TUKAJ, prav tako informacije o predvpisu abonmajev, ki bo bo med 3. in 29. junijem.

Novo sezono so v celjskem gledališču predstavili na dopoldanski novinarski konferenci.

Poleti celovita obnova
V celjskem gledališču bodo med počitnicami celovito prenovili Veliko dvorano in oba foyerja. Kot pravi Kosijeva, bodo začeli že čez 10 dni:

V gledališču verjamejo, da bodo tako obiskovalcem ponudili še udobnejši in prijaznejši ogled gledaliških predstav. (NS)