Center konjeniškega športa Celje gosti Pokal narodov

14.05.2015

V Centru konjeniškega športa zbranih 130 jahačev iz 16 držav, ki se bodo pomerili na tekmovanjih za Pokal narodov in Svetovni pokal. Foto: CKŠ Celje

V Celju so se zbrali najboljši domači in tuji jahači. Center konjeniškega športa bo namreč do nedelje gostil mednarodno tekmovanje za Pokal narodov v preskakovanju ovir.

Pestra mednarodna udeležba, med tekmovalci tudi Slovenci

Z udeležbo na letošnjem štiridnevnem dogodku, kjer bo poleg tekmovanj za Pokal narodov še tekmovanje za Svetovni pokal, so v Centru konjeniškega športa Celje zelo zadovoljni. „Tekmovanj se udeležuje 130 jahačev in 290 konjev, ki prihajajo iz kar šestnajstih držav,“ pravi Hugo Bosio mlajši. Tekmovalci prihajajo iz Rusije, Avstrije, s Hrvaške, iz Italije, Luksemburga, s Češke, Poljske, Slovaške, iz Litve, Turčije, Južne Koreje, Japonske, z Madžarske, iz Belorusije in iz Združenih držav Amerike ter Slovenije. Slovenske barve bodo na tekmovanju za Pokal narodov zastopali Lidija Grum, Tajda Bosio, Urh Bauman in Pato Muente, po rodu Argentinec s slovenskim državljanstvom. Na tem prestižnem tekmovanju se bo poleg Slovenije pomerilo še devet držav oziroma ekip. (NS)
Štajerski val v sliki