Center Šmarja pod vodo

13.06.2018

Šmarje je pod vodo ... (Foto: Občina Šmarje in družabna omrežja)

Močno deževje spet povzroča težave. To popoldne je v naših krajih najhuje v Šmarju pri Jelšah. Velike težave so z meteorno vodo, ki je poplavila ceste in objekte v centru kraja.

Naenkrat je padla takšna količina vode, da je odvodni jaški ne uspejo požirati. "Videti je, da se je ponovno utrgal nevihtni oblak in je padla prevelika količina vode," pravi gasilski poveljnik občine Rok Stiplovšek. Meteorne vode so tako poplavile glavno cesto skozi center Šmarja pri Jelšah ter še nekaj drugih cest, poplavljenih je tudi nekaj parkirišč, voda, ki je drla tudi iz okoliških hribov, je prav tako vdrla v nekaj stanovanjskih in poslovnih objektov. Voda je zalila tudi prostore šmarskega Kulturnega doma in Muzeja baroka. Direktor Knjižnice Šmarje Jože Čakš pravi, da so vodo v kulturnem domu že odstranili in poplavljene prostore očistili, več škode pa je povzročila v muzeju. O podrobnostih mu prisluhnite v spodnjem posnetku. 

Stanje najbolje prikazujejo priložene fotografije. Posredovati je moralo več kot 70 gasilcev iz šestih društev s Šmarskega. Iz šmarske občine so ob tem tudi sporočili, da se je nad policijo oz. novimi parkirišči na ploščadi utrgal plaz, ki pa stavb ne ogroža.

Jože Čakš o poplavi
Štajerski val v sliki