oktober 21, 2020

Cepljenje proti gripi: v Šentjurju že zmanjkalo cepiva

V ponedeljek se je po vsej državi začelo cepljenje proti gripi. V Zdravstvenem domu Šentjur je cepivo iz prve pošiljke že pošlo. Naročena je že nova pošiljka, za termin lahko pokličete prihodnji teden.

Cepljenje proti gripi je še posebej priporočljivo za starejše in kronične bolnike, otroke in nosečnice ter ljudi z izrazito povečano telesno težo. (Foto: NIJZ)

Cepivo naročeno že v začetku leta
V šentjurskem zdravstvenem domu so začeli za cepljenje proti gripi naročati prejšnji teden, cepiti pa v ponedeljek. Zanimanje je ogromno, cepiva iz prve pošiljke ni več, pravi direktorica Melita Tasić Ilić in razlaga:

V minulih letih pretiranega navala za cepljenje proti sezonski gripi ni bilo, letos je drugače. Direktorica šentjurskega zdravstvenega doma pravi:

Tako je prva pošiljka cepiva hitro pošla:

Za cepljenje ob naslednji pošiljki, ki bo prispela v šentjurski zdravstveni dom, se je treba naročiti, in sicer po telefonu, najboljše pri svojem osebnem zdravniku, kar bo mogoče od začetka prihodnjega tedna. Zakaj je cepljenje proti gripi priporočljivo, pa preberite v dokumentu, ki ga je pripravil Nacionalni inštitut za javno zdravje, najdete ga TUKAJ.

»Mi spoštujemo pravila, pričakujemo, da jih tudi pacienti«
Sicer pa so v Zdravstvenem domu Šentjur, tako kot v ostalih zdravstvenih ustanovah, v tem koronačasu še vedno strogi ukrepi.

Tasić Ilićeva še pravi, da pacienti pravila v večini spoštujejo, se pa najdejo tudi takšni, ki povzročajo težave, pri čemer pravi:

Je pa leto 2020, ki ga zaznamuje koronakriza, v šentjurski zdravstveni dom prineslo tudi razlog za veselje. Dobili so prizidek, v katerem v teh dneh že obravnavajo paciente. O tej naložbi več preberite TUKAJ. (AD)