junij 27, 2018

Zaprli cesto Golobinjek–Bistrica ob Sotli

Do konca avgusta bo regionalna cesta Golobinjek–Bistrica ob Sotli zaradi prenove zaprta. Prenova bo v dveh etapah. Do konca julija bo celovito prenovljen odsek Lastnič–Srebrnik, do konca avgusta še odsek Srebrnik–Bistrica ob Sotli. Obvoz je po državni cesti mimo Kozjega.

V času prenove bo obvoz po cesti Buče-Kozje-Bistrica ob Sotli. Obvoz je označen. (Foto: Štajerski val)

5 kilometrov nove ceste
Država je le pristopila k obnovi okoli 40 let stare regionalne ceste Golobinjek–Bistrica ob Sotli. Zaradi dotrajanosti vozišča bo obnovila skoraj 5 kilometrov dolg odsek ceste. Na javnem razpisu izbrani gradbinec, VOC Celje, je v minulih dneh najprej začel prenovo slabe 3 kilometre dolgega cestnega odseka med Lastničem in Srebrnikom, ki mora biti končan do konca julija. 25. julija bodo gradbeni stroji zabrneli še od Lastniča do bencinske črpalke v Bistrici ob Sotli, prenova tega 2-kilometrskega odseka naj bi trajala do konca avgusta.

Popolna zapora ceste
Po navedbah Direkcije za infrastrukturo RS je v času del vzpostavljena popolna zapora ceste. Cesta je prevozna le za stanovalce in za intervencijska vozila na nujni vožnji. Obvozi v obe smeri je urejeni po državni cesti Prelasko-Buče-Kozje-Podsreda-Bistrica, kjer je promet urejen dvosmerno s pomočjo signalizacije. Dela bo plačala Direkcija za infrastrukturo, stala bodo 2,27 milijona evrov. (SP)