april 1, 2019

Čez Koroško vas po boljši cesti

Po skoraj 25 letih potrpežljivega čakanja bodo krajani Koroške vasi na Zreškem Pohorju kmalu le dočakali prenovljeno cesto. Delovni stroji bodo zabrneli ta mesec, po prenovljenem in asfaltiranem odseku pa bo promet stekel septembra prihodnje leto. Zreška občina je v ta namen zagotovila približno 333 tisoč evrov.

Zreški župan Boris Podvršnik in predstavnica podjetja AGM Nemec Maja Gerčer sta pogodbo podpisala dopoldne na Gorenju nad Zrečami.

Med prenovo bodo občasne popolne zapore ceste
V Koroški vasi nad Zrečami bo občina čez nekaj dni začela modernizirati 780 metrov dolg odsek. Ta je v zelo slabem stanju predvsem spomladi in jeseni, ko je več padavin, saj ni urejeno odvodnjavanje. Cesto bodo razširili, uredili novo voziščno konstrukcijo in vozno površino z asfaltno prevleko ter odvodnjavanje meteornih voda. Sočasno bodo speljali novo kanalizacijo ter kabelske vode za potrebe telekomunikacijskih povezav. Zreška občina je na javnem razpisu za izvajalca del izbrala podjetja AGM Nemec iz Laškega, ki se je v danes podpisani pogodbi zavezalo, da bo dela zaključilo do sredine septembra 2020. Do takrat bodo možne krajše popolne zapore ceste. Celovita prenova je, kot pravi župan Boris Podvršnik, predvidena v dveh etapah:

Modernizacija sicer sodi v sklop celovite prenove ceste med Koroško vasjo, Padeškim vrhom in Gorenjem. Po končani prenovi ceste v Koroški vasi bo neobnovljen ostal še približno 500-metrski odsek do meje z oplotniško občino. Kdaj bodo na tej relaciji zabrneli delovni stroji, pa še ni znano. (BF)