avgust 29, 2019

Čokoladnici Olimje plaketa občine Podčetrtek

Podčetrteški občinski svetniki so včeraj potrdili letošnje občinske nagrajence. Najvišje priznanje občine bo prejelo podjetje Syncerus iz Olimja, priznanje občine bo dobil Maks Jurak, županovo priznanje Bojana Gobec, denarne nagrade pa se bo razveselilo Planinsko društvo Atomske toplice Podčetrtek.

Čokoladnica Olimje je družinsko podjetje, kjer od leta 1992 pridelujejo čokoladne dobrote po receptih pradedov. (Foto: osebni arhiv)

Čokoladnica prispeva k ponudbi in promociji občine
Župan Peter Misja bo ob občinskem prazniku občine Podčetrtek, ki ga bodo proslavili 6. septembra v Termah Olimia, podelil plaketo, priznanje in denarno nagrado občine ter županovo priznanje. Najvišje letošnje priznanje, plaketo občine, bo prejelo podjetje Syncerus iz Olimja, ki ima v Olimju čokoladnico, za dolgoletno uspešno promocijo občine in uspešno podjetniško pot, razlaga župan Peter Misja:



Lastnika čokoladnice Mateja in Urban Videtič se po županovih besedah tudi aktivno vključujeta v življenje in delovanje kraja Podčetrtek in sta ena izmed glavnih akterjev pri organizaciji prireditve Festival vina in čokolade, ki je ena izmed najpomembnejših prireditev na tem območju. Priznanje občine Podčetrtek bo prejel Maks Jurak, za dolgoletno uspešno delo na humanitarnem in družbenem področju. Denarne nagrade se bo razveselilo Planinsko društvo Atomske toplice Podčetrtek, za dolgoletno uspešno delovanje društva na območju Podčetrtka. Priznanje župana pa bo prejela zdravnica Bojana Gobec za 30-letno uspešno delo na področju družinske medicine v občini Podčetrtek. Naziva častni občan v Podčetrtku letos ne bodo podelili. (SP)