januar 13, 2023

Pregled končan - v Tušu in Citycentru ni bilo bombe

V Celju so to popoldne evakuirali trgovski središči – Tuš in Citycenter. Dobili so namreč obvestilo o nastavljenem eksplozivnem telesu.

Trgovska centra so preventivno evakuirali. (Foto: arhiv Štajerskega vala)

»Zaradi obvestila o nastavljenem eksplozivnem telesu smo preventivno evakuirali obiskovalce in zaposlene iz dveh nakupovalnih centrov v Celju,« so popoldne sporočili iz Policijske uprave Celje. Kot pravijo, so namreč na Policijsko upravo Celje prejeli obvestilo, da naj bi bili v centrih nastavljeni eksplozivni telesi.

Malo pred 18.30 uro so s Policijske uprave Celje sporočili, da je pregled prostorov v obeh centrih končan ter da eksplozivnih teles niso našli. »V popoldanskih urah smo prejeli obvestilo, da naj bi bila v dveh nakupovalnih centrih v Celju nastavljena eksplozivna telesa. V času prejetega obvestila smo prejeli tudi klic občana, ki je grozil s storitvijo samomora pred vrati enega od omenjenih trgovskih centrov. Ker je obstajal sum, da sta dogodka povezana, smo iz obeh nakupovalnih centrov preventivno evakuirali obiskovalce in zaposlene ter zaradi zagotovitve varnosti zaposlenih, obiskovalcev ter stanovalcev sosednjih zgradb pregledali prostore in okolico obeh centrov. Eksplozivnih teles nismo našli,« so sporočili. 

Občana, ki je grozil, da bo storil samomor, so hospitalizirali. Sicer pa policisti še zbirajo vsa ostala obvestila, povezana z dogodkom. (AD)