maj 9, 2018

Dan po požaru v Slovenskih Konjicah

Po včerajšnjem požaru v podjetju za proizvodnjo lesene embalaže v središču Slovenskih Konjic se razmere postopoma normalizirajo. Dve tretjini objekta sta uničeni, proizvodnja v okrnjeni obliki se nadaljuje, škode bo za najmanj 200 tisoč evrov. Vzrok požara še ni znan.

Požar je v Konjicah povzročil med občani precejšnje vznemirjenje, gost dim je preplavil večji del mestnega središča. Gasilci so hitro in učinkovito ukrepali. (Foto: I. Kacbek in R. Vrečko)

Najbolj pomembno, da ni nihče poškodovan
Kot je za naš radio povedal Branko Založnik, direktor in lastnik podjetja Grand Corporation za izdelavo lesene embalaže, je najbolj pomembno, da v požaru ni bil nihče poškodovan. Posredovali so gasilci iz Slovenskih Konjic, Loč in Tepanje ter člani IGE Konus. Objekt je bil zavarovan. "Izpad proizvodnje bomo slej ko prej nadomestili. V teh težkih trenutkih smo deležni pomoči mnogih, za kar smo jim v podjetju zelo hvaležni. Verjamemo, da se bomo hitro izkopali iz težav," poudarja Založnik. V konjiškem podjetju s 15 zaposlenimi izdelujejo raznovrstno leseno embalažo za podjetja s širšega Konjiškega, med drugim tudi za Helios in Swatycomet. Zakaj je zagorelo, še ni znano, kakšne so domneve direktorja Založnika, pa slišite v spodnjem posnetku. Poklicala ga je Brabara Furman. (BF)

Galerija slik

Datoteke

DIREKTOR BRANKO ZALOŽNIK