marec 9, 2020

Dekleta silili v prostitucijo in mastno služili

Celjski kriminalisti in policisti so končali obsežno preiskavo na področju trgovine z ljudmi. Ovadili bodo štiri slovenske državljane, ki so dekleta, večinoma državljanke Ukrajine, sili v prostitucijo. Identificirali so 24 žrtev, dekleta naj bi imela na mesec okoli 250 strank.

Dekleta so v prostitucijo silili v hotelu in izven njega. (Fotografija je simbolična.)

Natakarica z več kot 100 tisočaki gotovine
Preiskava, ki so jo kriminalisti in policisti Policijske uprave Celje opravljali v sodelovanju z Generalno policijsko upravo, je trajala od lanskega februarja. V tem času so, kot so pojasnili na novinarski konferenci, z različnimoi preiskovalnimi prijemi ugotovili, da so člani kriminalne združbe s pomočjo oglasov in z osebnimi kontakti vzpostavljali stike z dekleti in poskrbeli za njihovo namestitev v enem izmed hotelov na območju celjske policijske uprave, neuradno na območju Žalca. Večinoma je šlo za ukrajinske državljanke iz socialno šibkih okolij. Boštjan Hmelak, vodja oddelka za organizirano kriminaliteto na Policijski upravi Celje, razlaga:

Osumljenci so del nezakonitega denarja pridobivali tudi od strank, ki so morale dekletom plačevati drage pijače, kar je bil pogoj za koriščenje spolnih uslug. Kriminalisti in policisti so v preiskavi identificirali 24 žrtev trgovine z ljudmi, poleg Ukrajink še državljanki Romunije in Moldavije. Kot so pojasnili, so osumljenci v povprečju razpolagali z osmimi do dvanajstimi žrtvami, ki so imele mesečno okoli 250 uporabnikov spolnih storitev. Ob zaključku preiskave so kriminalisti opravili štiri hišne preiskave. Pri eni izmed osumljenk, ki je zaposlena kot natakarica, so našli 104.000 evrov gotovine, ki so jo zasegli. Skupno protipravno premoženjsko korist osumljencev še ugotavljajo. Za trgovino z ljudmi jim sicer grozi od 3 do 15 let zapora in denarna kazen. (NS)