maj 12, 2021

Državni denar za gradnjo novega vrtca v Rogatcu

Občina Rogatec je z izbranim izvajalcem del LESNINA MG OPREMA d.d. podpisala gradbeno pogodbo za izgradnjo novega 6-oddelčnega vrtca pri Osnovni šoli Rogatec. Gradbinec bo dela začel junija in jih končal predvidoma v letu dni. Naložba je vredna 2 milijona 250 tisoč evrov.

Skoraj nič-energijski vrtec v Rogatcu je načrtovan kot pritličen prizidek k obstoječemu objektu OŠ Rogatec, s 6 oddelki, razdelilno kuhinjo in vsemi potrebnimi spremljajočimi prostori. (Foto: občina Rogatec)

Denar zagotovili občina, ministrstvo in Eko sklad
Občina Rogatec bo letos začela dolgo načrtovano gradnjo 6-oddelčnega vrtca pri Osnovni šoli Rogatec. Za naložbo so si po besedah župana Martina Mikoliča prizadevali več let, vendar v minulih letih niso uspeli pridobiti državnega sofinanciranja. Letos je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport za izgradnjo (pred)šolske infrastrukture le zagotovilo ustrezen denar in občini po uspešni prijavi na razpis v teh dneh izdalo sklep o sofinanciranju projekta v višini 917 tisoč evrov, 390 tisočakov bo prispeval Eko sklad, preostalo bo zagotovila občina. Vrednost celotne naložbe, ki zajema izdelavo projektne dokumentacije, izvedbo gradbeno-obrtniških del, strojnih in elektro inštalacij, nabave opreme, ureditve okolice in nadzora, znaša približno 2 milijona 250 tisoč evrov, razlaga Mikolič.


Župan Martin Mikolič ob podpisu pogodbe za izgradnjo novega vrtca z izbranim izvajalcem del LESNINA MG OPREMA d.d.. (Foto: občina Rogatec)

Vrtec bo moderen in energetsko varčen 
Izgradnja novega vrtca pri Osnovni šoli Rogatec je po besedah Mikoliča potrebna, ker so prostori centralnega vrtca v središču kraja precej dotrajani in nujno potrebni obnove. Prav tako želijo z izgradnjo novega objekta na enem mestu združiti večino vrtčevskih oddelkov, ki so trenutno razpršeni po različnih delih občine. Med razlogi, ki so botrovali k odločitvi za novogradnjo pa Mikolič navaja tudi dejstvo, da je skozi območje, kjer trenutno stoji centralni vrtec, načrtovana trasa bodoče rogaške obvoznice.


Izvajalec bo dela začel junija letos in jih zaključil predvidoma junija 2022, je napovedal Mikolič in izpostavil, da bo nov vrtec v Rogatcu po arhitekturni zasnovi moderen, energetsko varčen in eden najlepših na tem območju. (SP)