januar 8, 2021

V eksploziji v Celju trije poškodovani

Zgodaj popoldne je na glavni avtobusni postaji v Celju prišlo do eksplozije zaradi uhajanja plina. Vzrok še preiskujejo. Tri osebe so bile poškodovane.

Do eksplozije na celjski avtobusni postaji je najverjetneje prišlo zaradi uhajanja plina. (Foto: Tilen Križnik MCC)

Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da so bili o eksploziji plina obveščeni okoli 12.30 ure. Poškodovane so bile tri osebe, dve sta bili hospitalizirani, nobena od njiju ni v kritičnem stanju. Do eksplozije je najverjetneje prišlo zaradi uhajanja plina, vzrok še preiskujejo. Kraj dogodka sta si že ogledala državni tožilec in preiskovalni sodnik. Na celjski policijski upravi ob tem občane pozivajo, naj se ne zadržujejo v bližini kraja eksplozije.

Obvestilo s prvimi ugotovitvami so poslali tudi iz Energetike Celje. V njem piše: "Ekipa je takoj po obvestilu o eksploziji odšla na teren. Ugotovljena je bila okvara na cevi hišnega priključka Nomago Celje, ki je povzročila uhajanje zemeljskega plina. Dežurna ekipa Energetike Celje je zaprla podzemni ventil na plinskem priključku in prekinila dovod plina v objekt. Delavci Energetike, ki pregledujejo širše območje kraja dogodka, so ugotovili, da na ostalem delu plinskega omrežja ni motenj v oskrbi z zemeljskim plinom." (NS)