december 23, 2020

Ženski goljufali moške, na Šmarskem dobili vsaj 164.000 evrov

Policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah v teh dneh obravnavajo sume kaznivih dejanj goljufije. Prek spletnih portalov sta osumljeni ženski pretentali vsaj dva moška. Od njiju sta dobili najmanj 164.000 evrov.

Policisti moške, ki so morda doživeli podobno prevaro, pozivajo, naj to sporočijo na najbližjo policijsko postajo. (Foto: Štajerski val)

Osumljeni sta ženski, stari 18 in 32 let. Mlajša je doma z območja Policijske postaje Velenje, starejša z območja Policijske postaje Radlje ob Dravi. Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje, sta stike z oškodovancema vzpostavili s pomočjo različnih spletnih portalov ter oglasnih rubrik, kot so ona-on, ona išče njega, on išče njo in najverjetneje tudi drugih.

Predstavljali sta se z lažnimi imeni – mlajša je bila Rebeka Ponikvar in Rebeka Podjavoršek, starejša pa Tina Zore in Jasmina Kotnik. »Goljufinji sta s prikazovanjem lažnih življenjskih zgodb, da na primer potrebujeta denar za nujno zdravljenje v tujini zaradi hudih zdravstvenih težav ali da potrebujeta denar za študij in podobno, v zadnjih treh letih dva oškodovanca z območja Policijske uprave Celje prepričali, da sta jima bodisi podarila bodisi posodila najmanj 164.000 evrov. Moška sta jima denar izročala na različnih mestih,kjer sta se z njima dobivala,« razlagajo policisti, ki sumijo, da je moških, ki so nasedli njunim prevaram, še več. Zato pozivajo morebitne ostale oškodovance, naj dejanja prijavijo na policijsko postajo v svojem kraju. Goljufivkama grozi od enega do osmih let zapora. (AD)