junij 29, 2022

ISKRA TEDNA: V šolah bi ukinil ocene

Naziv ISKRA TEDNA na Štajerskem valu je tokrat dobila izjava, ki je spodbudila razpravo o ocenjevanju v šolah. Izr. prof. dr. Gregor Starc v njej razlaga, zakaj bi ocene ukinil.

Izjava Gregorja Starca, tokratna ISKRA TEDNA, je spodbudila razpravo o ocenjevanju v šolah.

Med izjavami na našem radiu in na naši spletni strani iskro tedna vsak teden izberete poslušalci z glasovanjem prek spleta in v živo v radijskem etru.

Tudi tokrat ste lahko glasovali za tri finalne izjave. Teja Leskovšek, pevka in delovna terapevtka v Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah, kjer tudi vodi domski pevski zbor, je spregovorila o medgeneracijskem povezovanju skozi pesem in glasbo. Ravnateljica Osnovne šole Dobje Suzana Plemenitaš je v našem radijskem srečanju pojasnila, zakaj jo v življenju, tako v službi kot doma, spremlja rek: Za domačimi hribi je še en svet, drug, drugačen, obzorje pa je črta, ki je nikoli ne ujameš. Izr. prof. dr. Gregor Starc z ljubljanske Fakultete za šport, ki je tudi vodja nacionalnega sistema SLOfit, pa je v iskri, ki jo je izrekel v naši rubriki Vpogled, pojasnil, zakaj bi v šolah ukinil ocene.

Največ glasov ste poslušalci tokrat namenili izjavi Gregorja Starca:

Ta iskra tedna se bo med tedenskimi zmagovalkami potegovala tudi za naziv iskre meseca junija.

Naša akcija tudi nagrajuje. Žreb je med vsemi, ki ste glasovali, nagrado pokrovitelja akcije, blagovne znamke Iskra, ožemalnik citrusov Iskra, tokrat namenil Stanislavi Hrovatič iz Dobja. Čestitke!