avgust 4, 2020

Močno deževje zalivalo objekte in ceste

Tudi naše kraje je to popoldne znova zajelo močno deževje. Voda je zalivala ceste in hiše, gasilci so bili na delu predvsem v občinah Laško, Žalec, Celje in Šentjur.

V Šentjurju je naenkrat padlo toliko dežja, da ga odtoki niso uspeli požirati. Tako so bile poplavljene številne glavne in stranke ceste. (Foto: Štajerski val)

Laško je neurje z močnim nalivom zajelo okoli 17. ure, meteorna voda je ogrožala oziroma zalila več objektov. »Posredovali so gasilci PGD Laško, Sedraž, Rečica in Rimske Toplice, ki so nudili pomoč pri črpanju vode in odpravljanju drugih posledic neurja,« sporočajo na Spinu. Ob tem spomnimo, da v Laškem še vedno odpravljajo posledice hude ure prejšnjo sredo, o takratni škodi smo poročali TUKAJ.

Neurje z močnim nalivom je težave povzročilo tudi v občini Žalec, kjer je voda prav tako ogrožala in zalila več stanovanjskih in nestanovanjskih objektov. Na terenu so bili gasilci PGD Žalec, Griže, Ložnica pri Žalcu, Šempeter in Ponikva pri Žalcu.

Tudi nad Celjem se je neurje razbesnelo okoli 17. ure. Meteorna voda je zalila več stanovanjskih in drugih objektov ter poplavila podvoze, v katerih so po podatkih Uprave za zaščito in reševanje ostala ujeta tudi vozila. Tudi v Celju je na pomoč priskočilo več prostovoljnih gasilskih društev, pa tudi Poklicna gasilska enota Celje. Razkrilo je tudi streho gostinskega objekta v Celju, zamakala je tudi streha na celjski glavni pošti.

Zatem se je močno deževje pomaknilo nad Šentjur, kjer je voda prav tako zalila nekaj objektov, poplavljenih je bilo več cest, saj kanali niso uspeli požirati vode. »Prav tako je bregove prestopil potok Pešnica, ki je ogrožal objekte v celi ulici. Posredovali so gasilci PGD Šentjur,« piše na Spinu.

Vremenoslovci pravijo, da se bodo padavine – tudi s posameznimi nalivi – nadaljevali še tudi zvečer in ponoči. Tudi v sredo bo v vzhodnem delu države še občasno deževalo. (AD)

Galerija slik